«Rynkerock»

Tyskland disser Rolling Stones.

(Dagbladet.no): I år har det vært mye gammelt kjøtt på veiene i Tyskland. The Rolling Stones, Aerosmith, Genesis, The Who og the Police er blant bandene som har turnert det som er Europas største musikkmarked. Lokkematen for artistene har vært høye billettpriser, proffe konsertarenaer og en sikker inntektskilde i et fallende platemarked.

Men nå melder Reuters at Tyskland har fått nok. Etter det de oppfatter som flere måneder med elendige konserter, tar kritikerne til motmæle.

- Spørsmålet er hvorfor de gidder. Noen av disse gruppene er rett og slett utbrent. Andre bare gamle og kjedelige. De blir knust i anmeldelsene. Jeg sier ikke at alle burde ha gitt seg da de var førti, men¨noen disse konsertopplevelsene er så bissare at man må spørre seg om hva som er vitsen, sier kulturredaktøren for avisa Welt am Sonntag til Reuters.

- Pensjonistenes forkjærlighet med å reise har ikke noe med kunst å gjøre, skrev Jochen Temsch, musikkjournalist i Süddeutsche Zeitung.

Billettsalget har også sviktet. Da Rolling Stones skulle spille konsert i Frankfurt i juni måtte de både senke billettprisene og bygge om scenen slik at den tok 10 000 mennesker mindre enn planlagt.

Da Ozzy Osbourne spilte konsert i Tyskland ble den omtalt av Süddeutsche Zeitung som en farse.

- Hele tiden skrek han «Jeg kan ikke høre dere!» Man fikk lyst til å ta til motmæle og rope: «Så kjøp et høreapparat, da skjønner du at du har sunget surt gjennom hele konserten!»

RYNKETE: Tyskerne er lei av å få besøk av aldrende rockere. Foto: Scanpix
RYNKETE: Tyskerne er lei av å få besøk av aldrende rockere. Foto: Scanpix Vis mer