Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rypdal & Tekrø

Du venter deg sinnsyke gitardueller. Du får det også. Men Terje Rypdal & Ronni LeTekrø har lagd ei oppsiktsvekkende KONTEMPLATIV plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I coverteksten takker de 'all fans of fusion'. Passende nok. Her lukter prog og fusion lang vei! Poenget er at d'herrer Tekrø & Rypdal får dette stoffet til å låte MODERNE, hvor merkelig det enn kan høres.

Mange vil stusse over vokalisten, og flere enn undertegnede vil nok tro det handler om Jørn Lande. Feil. Det er Ronni LeTekrø som låter som en mix av Freddie Wadling og Davide Bowie.

Ellers beviser Tekrø sin hårreisende teknikk først og fremst i 'New Ritual', mens Rypdal virkelig går David Gilmour i næringa gjennom praktfulle 'Before'. Han bruker nok noen flere akkorder, men ÅNDEN - er Pink Floyd. Mindre vellykka er flørten med techno-sjangeren - men vit at slike innvendinger blir for flisespikking å regne.

Rypdal & Tekrø har prestert et album i en sjanger de antakeligvis er fullstendig aleine om på Moder Jord, det Herrens år 1998. Og de har gjort det med bravur.

'II'
Rypdal & Tekrø
(Grappa Musikkforlag/Arcade/MSO)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!