Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ryper i lånte fjær

Krampaktig forvandlingskomedie der svarte gutter blir hvite jenter.

FILM: Denne filmen får meg til å lure på én ting: Hva slag humor hadde fru Wayans, som har flasket opp de tre Wayans-brødrene bak filmen «White Chicks»? Marlon og Shawn Wayans spiller FBI-agenter i Keenen Ivory Wayans\' supertåpelige pottetreningskomedie om kjønns- og raseforvandling.

Jack Lemmon og Tony Curtis har gjort tidenes dragshow i «Some Like It Hot». De var så morsomme sammen med Marilyn Monroe at ingen heftet seg opp i deres totale mangel på troverdighet som «kvinner».

I «White Chicks» er Wayans-brødrene forkledd som et par hvite overklassetvillinger, åpenbart etter modell av Hilton-arvingene.

Problemet er at de ser ut som rømlinger fra Madame Tussauds vokskabinett, avdeling skrekk. De ekte tvillingene står i fare for å bli kidnappet på vei til en veldedighetsweekend blant de bedrestilte, og de to FBI-agentene får i oppdrag å passe på dem. Forviklinger vil at de to svarte FBI-agentene må utgi seg for å være hvite jenter. Utstyrt med lyseblå kontaktlinser, blonde parykker, voksmasker, løse pupper og høye hvin gjør de sånt som rike jenter gjør med venninnene sine: shopper, sladrer, sover hos hverandre og flørter med rike gutter.

Ekstra komisk blir det visst når en svart fotballmillionær (Terry Crews) legger an på en av «jentene» og hun må gjøre en serie rape-, prompe-, pille-seg-i-nesa-greier for at han skal bli avtent. Og det blir han ikke, snarere tvert imot, ha-ha.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media