Ryssdal slutter som VG-sjef

Skal lede nytt Schibsted-selskap.

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal i VG forlater avisa, etter bare tre år i jobben. Dette melder Kampanje.

Ryssdal, som etter at han tok jobben i 2005 blant annet har måttet lede nedskjæringene i avisa, går videre til jobben som sjef i et annet Schibsted-selskap.

- Jeg kan bekrefte at Ryssdal slutter i VG. Han tar utfordringen og blir sjef for et annet Schibsted-selskap, sier personal- og informasjonsdirektør Øyvind Næss i VG til Kampanje.

I skrivende stund blir de ansatte i VG informert om situasjonen. Hva som skjer med Ryssdals stilling skal ifølge Næss bli avklart i løpet av et par dager.

Ryssdal har vært ansatt i Schibsted siden 1991, og overtok VG-jobben etter Aslak Ona etter å ha ledet svenske Aftonbladet i Sverige.

Ifølge Kampanje er han nå klar for jobben som administrerende direktør i Schibsted Classified Media, et datterselskap som samler konsernets utenlandske rubrikkvirksomheter.

SLUTTER I VG: Administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal går fra VG til sjefsstilling i et annet Schibsted-selskap. Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX
SLUTTER I VG: Administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal går fra VG til sjefsstilling i et annet Schibsted-selskap. Foto: HEIKO JUNGE / SCANPIX Vis mer
Ryssdal slutter som VG-sjef