Rystende bok som bør få mange lesere

Vi anmelder Jon Gangdals bok om Christoffer (8).

RYSTENDE BOK: Jon Gangdals bok om Christoffer Gjerstad Kihle (8), som ble mishandlet til døde av sin stefar, har vært nominert til Brageprisen og ligget på boklista i sju uker. Den bør få enda flere lesere, mener anmelderen.
RYSTENDE BOK: Jon Gangdals bok om Christoffer Gjerstad Kihle (8), som ble mishandlet til døde av sin stefar, har vært nominert til Brageprisen og ligget på boklista i sju uker. Den bør få enda flere lesere, mener anmelderen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Den rutinerte journalisten og forfatteren Jon Gangdal forteller nøkternt, forstandig og usentimentalt om åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle som ble mishandlet til døde av sin stefar den 2. februar 2005.

«Jeg tenker nok at du skjønner det sjøl» er også berettiget kritikk av av institusjoner som burde ha grepet inn mot det som skjedde: skole, helsevesen og politi.

Heltene i tragedien er rettsmedisinernede, som tok affære i en sak der det meste sviktet.

Troverdig Det er vanskelig å glemme scenen der professor Torleiv Ole Rognum, i møte med forfatteren på Rettsmedisinsk institutt, viser hvordan drapet sannsynligvis ble begått ved å «demonstrere en person som tar den uregjerlige lille gutten i beina og slenger ham i veggen med full kraft.»

Moren fikk i ettertid to barn med drapsmannen, som nå soner en dom på åtte års fengsel. Hun er under politietterforskning for medvirkning. Jon Gangdal tegner med flere nye kilder et troverdig bilde av en tilsynelatende vanlig familie.

Christoffers biologiske far uttaler seg, og bestemoren har utlånt sine notater. Hun bærer fram vesentlige deler av boka med autentiske dialoger og viktige hverdagsglimt fra Christoffers liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer