Rystende gode PS3-nyheter

EA avslørte Sony-nyhet.

TOKYO (Dagbladet.no): I morgen braker det løs for Tokyo Game Show, en av verdens største spillmesser.

Åpningstalen skal holdes av Sony-topp Kaz Hirai, og det har en stund vært spekulert i hva han vil fortelle - sterke røster hevder at han vil introdusere en vibreringsfunksjon på PlayStation 3-kontrolleren.

Tradisjonen tro avholder imidlertid flere spillfirmaer egne arrangementer, og EA er blant disse. På deres arrangement i kveld kom de imidlertid i skade for å vise litt mer enn de skulle.

Da nettstedet IGN fikk prøve «Burnout Paradise» på PlayStation 3, merket de brått en overraskende vibrering i Sixaxis-kontrolleren. Ved nærmere øyensyn så de også et klistremerke med «rumble» på siden, samt at kontrolleren var hakket tyngre enn normalt.

Mangelen på vibrering på PS3 var i manges øyne et steg tilbake, ettersom de fleste spill på PlayStation 2 benyttet seg av denne teknologien som gir spillene «mer liv». Sony måtte fjerne funksjonen etter en strid med patenteierne Immersion - men etter et forlik tidligere i år ble de enige om å samarbeide.

Dagbladet.no er på plass i Tokyo, og vil følge messen og mer til i dagene som kommer. Om vibreringen blir annonsert - og om det kommer andre Sony-nyheter - får vi vite på morgendagens pressekonferanse, som begynner halv fire norsk tid i natt.

NÅ MED RISTING? Spillselskapet EA viste fram et PS3-spill med en kontroller som ristet. Er dette nyheten Sony skal gå ut med i morgen? Foto: SONY
NÅ MED RISTING? Spillselskapet EA viste fram et PS3-spill med en kontroller som ristet. Er dette nyheten Sony skal gå ut med i morgen? Foto: SONY Vis mer