DEBATT

Rystende om Hope - men også en rasistisk stereotypi

Ung blond kvinne redder døende mørkt barn fra brutaliteten i sitt eget samfunn. Men det er noe som skurrer.

HOPE: Anja Ringgren Lovén redder nigerianske «heksebarn». Her med gutten som har fått navnet Hope. Saken er som skapt for sosiale medier. Foto: Noedhjaelp.dk
HOPE: Anja Ringgren Lovén redder nigerianske «heksebarn». Her med gutten som har fått navnet Hope. Saken er som skapt for sosiale medier. Foto: Noedhjaelp.dk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Historien om vesle Hope er rystende og klikkvennlig. Men den er også en rasistisk stereotypi.

I begynnelsen av februar dukket det opp bilder av en ung dansk kvinne som redder et lite barn i Nigeria. Bildene kom fra et dansk TV-team som lager en dokumentar om Anja Ringgren Lovén, som driver et barnehjem i Nigeria. Hennes misjon er å redde «heksebarn» - barn som beskyldes av familien eller lokalsamfunnet for å være hekser. Her hjemme plukket VG opp saken, og trykket et intervju med Lovén samt bilde av henne og den lille gutten som har fått navnet Hope, håp.

Det er til enhver tid mye som roper på vår oppmerksomhet, og i dette tilfellet er saken tilsynelatende enkel, fotogen og opplagt. Som laget for sosiale medier, og de mer etablerte på jakt etter klikk. Ung blond kvinne redder døende mørkt barn fra brutaliteten i sitt eget samfunn. Men det er noe som skurrer, både i hvordan saken framstilles, og i hvordan den så lever sitt eget liv i kommentarfeltene. Her hjemme i Skandinavia får tydeligvis en del sine fordommer mot nigerianere, eller afrikanere generelt, oppfylt. Kultur og folk får gjennomgå, som om det dreide seg om en enkelt kultur på et kontinent med bortimot en milliard mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer