Anmeldelse: Angelica Kjos og Atle Aurstad, Slipp meg fri

Ryster inntil beinmargen

Angelica Kjos' fortelling avdekker umenneskelige overgrep og et tafatt hjelpeapparat.

USEDVANLIG MENNESKE: Boka viser at Angelica Kjos er et usedvanlig menneske med en usedvanlig styrke, mener anmelderen. Foto: CAPPELEN DAMM
USEDVANLIG MENNESKE: Boka viser at Angelica Kjos er et usedvanlig menneske med en usedvanlig styrke, mener anmelderen. Foto: CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ubegripelig at noen kan utsette barn for så umenneskelige overgrep og sterke lidelser som det Angelica Kjos forteller at hun har opplevd. Det er like ubegripelig at det er mulig å komme seg helskinnet gjennom en slik oppvekst. Den har den nå 29 år gamle Angelica Kjos klart. Årsaken, forteller hun, er blant annet den ti år lange terapien hun gjennomgikk med psykologen Atle Aurstad.

I «Slipp meg fri» tar Angelica og Atle oss med inn i terapirommet. Det avdekker en helt fryktelig fortelling om hva voksne kan gjøre med barn, og en rystende fortelling om et sviktende hjelpeapparat. Det er også en bemerkelsesverdig åpen, saklig, innsiktsfull og lærerik bok om hvordan terapi kan utspille seg.

Stefaren ble dømt

Angelica kom til Norge som flyktning fra Irak da hun var fire år, blant annet med en stefar hun lenge trodde var hennes far. Det var han som ifølge Angelica begikk overgrepene. Tross varslinger fra naboer og skole, grep ikke barnevernet inn før hun var elleve. Året etter ble stefaren dømt til åtte års fengsel før han ble sendt ut av landet. Han ble dømt for grov vold mot Angelica, og for vold, incest og grove seksuelle overgrep mot et annet barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer