Møt dyreverner på nettmøte klokken 13 i dag.
I dag har du ingen garanti for at pelsvaren du kjøper, ikke er fra en hund eller katt som er flådd levende.
Sponheim vil i neste uke ha et møte med pelsforhandlere, importører og dyrevernorganisasjoner for å finne ut hva som kan gjøres for å gi nordmenn informasjon om omfanget av denne typen pels på det norske markedet.
- Dokumentaren skaper naturligvis usikkerhet hos forbrukerne. De har rett til svar på om de kjøper ulovlig produsert pels, sier Sponheim.
Ikke bare klær
Hunder fra Thailand og kinesiske katter går gjennom en pinefull død på illegale slaktehus. Over to millioner av disse dyra drepes hvert år. Mange havner på det europeiske markedet. Også i Norge kan du risikere å kjøpe produkter med hunde- og kattepels, uten at du er klar over det.
Hunde- og katteskinnene blir farget og behandlet slik at de ser ut som annen type pels, for eksempel mink, rev eller ulv. For kundene er det vanskelig å se forskjell.
Katte- og hundeskinn brukes til for eksempel sko, krager, skjerf, vesker, belter, nøkkelringer med kattehaler, leketøy, laken, trekk til bilseter, trommer og musikkinstrumenter, golfhansker, hagehansker, sportsartikler og medisinske produkter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger