JAMES BOND: «Spectre» var den fjerde Bond-filmen for Daniel Craig, det vil si den 24. i 007-rekka. Foto: MGM
JAMES BOND: «Spectre» var den fjerde Bond-filmen for Daniel Craig, det vil si den 24. i 007-rekka. Foto: MGMVis mer

Sa at han heller vil kutte seg med glass enn å spille Bond igjen, men nå er han bekreftet i neste film

Daniel Craig vender tilbake som James Bond i 2019.

(Dagbladet): - Blås i trompetene. Daniel Craig spiller James Bond i minst én film til. Den slippes i november 2019, melder New York Times.

De baserer nyheten på to innsidekilder i filmselskapene Eon, som eier Bond-rettighetene og MGM, filmstudioet. Avtalen med Craig «er i boks», skriver avisa.

Mandag ble det kunngjort på Twitter at det jobbes med det neste avsnittet, men lite vites om prosjektet foreløpig, bortsett fra at det er de trofaste Bond-manusforfatterne Neal Purvis og Robert Wade som står for historien, ifølge Collider.

SE TRAILER: Daniel Craig figurerer som James Bond i filmen «Spectre» fra 2015. Video: Columbia Pictures Vis mer Vis mer

Var kritisk til ny runde

Den britiske skuespilleren Daniel Craig har tolket rollen som udødelige agenten siden 2006' «Casino Royale». Deretter fulgte «Quantum of Solace» i 2008, «Skyfall» i 2012 og «Spectre» i 2015.

I forkant av premieren på forrige film uttalte Craig til magasinet Time Out at han at han heller ville «kutte pulsårene» enn å gjøre mer Bond. Opptakene skal ha vært svært krevende.

Etter hvert fortalte skuespilleren at han følte seg feilsitert. Overfor Dagbladet modererte han utsagnet.

- Det handler ikke om at jeg ikke vil. Jeg evner simpelthen ikke å ta avgjørelsen - jeg har ikke energi til det. Sånn var det etter «Skyfall» også. Men vi fortsatte jo da, så jeg antar at hvis vi skulle lage enda en, ville vi nok komme fram til et «ok, sånn gjør vi det». Vi må bare la alle involverte få litt pusterom og tid til å tenke seg om, sa Craig til Dagbladet i 2015.

Ikke på sosiale medier

- Var det irriterende å se det sitatet bli førstesidestoff?

- Nei, ikke irriterende, men jeg følte meg litt impotent. Jeg er ikke på Twitter eller andre - hva heter det - sosiale medier. Det er ikke min verden, så det var uaktuelt å rykke ut med et «jeg mente det ikke sånn». Poenget var at jeg ikke hadde lyst til å lage noen ny film akkurat da. Så, etter hvert som det spiste på seg, fikk jeg følelsen av at enkelte nærmest beskyldte meg for å gi blaffen i Bond. Hvordan våger de? Jeg har viet ti år av livet mitt til fyren, fortsatte Craig.