Så ble det fest på Hove

Rise Against fikk fuktige struper til å skråle seg hes.

MYE POLITIKK: Tim McIlrath er en bevisst ung mann, men han vet også hvordan lager fest på festival. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
MYE POLITIKK: Tim McIlrath er en bevisst ung mann, men han vet også hvordan lager fest på festival. Foto: Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

HOVEFESTIVALEN: Man skulle kanskje ikke tro at det var et punkband fra Chicago som skulle trekke kidsa bort fra campingfyll og ut på Hovesletta.

Men jaggu stimlet de ikke som maur ut fra skogene da Tim McIlrath stemte straight edge-strupen og harvet i gang sine velkalibrerte kamprop sammen med resten av Rise Against i går.

Bandet har opplevd en formidabel opptur både her til lands og internasjonalt, i sær med «Appeal to Reason» (2008) og «Endgame» fra i fjor.

Ikke uten grunn, Rise Againsts melodiske punk med slektskaper til band som Bad Religion og Rancid, har en popsensibilitet som er lett å ta inn over seg. Noe også Hovefestivalens unge publikum vet å verdsette.

Låter som «Help Is on the Way», «Re-Education (Through Labor)», «Satelite» og ikke minst stadionstore «Make it Stop (September's Children)» går ned på høykant.

Hadde det det ikke høljet ned dagen i forveien, hadde garanter dansingen foran scenen virvlet opp nok støv til å mørklegge store deler av sletta.

Kvartetten låter både sulten og tett og den visuelle biten er tiltalende nok, om enn noe striglet til et punkband å være. McIlraths innstendige politiske appeller blir også noe merkelige i det lange løp, der han formulerer seg som om han snakker til en forsamling aktivister.

Ikke et vondt ord om Hovekidsas politiske bevissthet, men det var ingen tvil om at i går handlet det om å bøtte øl og skråle med på anthem-refrenger.

Det er jo noe det også, fest ble det i alle fall.