Så ble det fest på Hove

Rise Against fikk fuktige struper til å skråle seg hes.

MYE POLITIKK: Tim McIlrath er en bevisst ung mann, men han vet også hvordan lager fest på festival. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
MYE POLITIKK: Tim McIlrath er en bevisst ung mann, men han vet også hvordan lager fest på festival. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVEFESTIVALEN: Man skulle kanskje ikke tro at det var et punkband fra Chicago som skulle trekke kidsa bort fra campingfyll og ut på Hovesletta.

Men jaggu stimlet de ikke som maur ut fra skogene da Tim McIlrath stemte straight edge-strupen og harvet i gang sine velkalibrerte kamprop sammen med resten av Rise Against i går.

Bandet har opplevd en formidabel opptur både her til lands og internasjonalt, i sær med «Appeal to Reason» (2008) og «Endgame» fra i fjor.

Ikke uten grunn, Rise Againsts melodiske punk med slektskaper til band som Bad Religion og Rancid, har en popsensibilitet som er lett å ta inn over seg. Noe også Hovefestivalens unge publikum vet å verdsette.

Låter som «Help Is on the Way», «Re-Education (Through Labor)», «Satelite» og ikke minst stadionstore «Make it Stop (September's Children)» går ned på høykant.

Hadde det det ikke høljet ned dagen i forveien, hadde garanter dansingen foran scenen virvlet opp nok støv til å mørklegge store deler av sletta.

Kvartetten låter både sulten og tett og den visuelle biten er tiltalende nok, om enn noe striglet til et punkband å være. McIlraths innstendige politiske appeller blir også noe merkelige i det lange løp, der han formulerer seg som om han snakker til en forsamling aktivister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer