Så blodet spruter

Siste kapittel i vampyrtrilogien.

Les alle filmanmeldelsene

FILM: Det er mange vampyrer der ute, mange flere enn vi visste om. Vampyrjegeren Blade har med andre ord mer enn nok å stikke sølvkniven i også når tredje runde blåses i gang.

Antakelig vil «Blade»-filmene bli stående som Wesley Snipes\' vesentligste bidrag til filmhistorien, og det skal han ha - han gir sitt ytterste i rollen som den harde og lukkede vampyrutrydderen. I film nummer tre får Blade dessuten FBI som motstandere i tillegg, de mener at han ikke er noe annet enn en psykopatisk drapsmaskin, og at vampyrer ikke finnes.

Regissørdebutant David S. Goyer var medforfatter på de to første «Blade»-filmene, så arven etter Guillermo Del Toro er sånn sett godt ivaretatt. Men det begynner å slite hardt på oppfinnsomheten, innimellom minner dette mer om en komedie enn en smart actionfilm. Likevel, de første 45 minuttene av «Blade Trinity» er en bortimot fullkommen oppvisning i nettopp action.

La oss ta det fra begynnelsen av: Fire vampyrer, blant dem den parodisk forføreriske Danica (Parker Posey), vekker opp den opprinnelige Dracula, Drake (Dominic Purcell), fra sin dype søvn i en pyramide i Syria. De som trodde han var en litt dekadent rumensk greve, må tro om igjen. Blade, allerede ivrig opptatt med vampyrslakt sammen med partneren Whistler (Kris Kristofferson med gammeltestamentlig sveis), får en farlig fiende som ikke lar seg vifte vekk med et fedd hvitløk eller to.

Men Blade får også nye medhjelpere når Whistler må melde pass, blant dem Whistlers ukjente datter Abigail (Jessica Biel) og eksvampyren og vitsemakeren Hannibal King (Ryan Reynolds). Og det skal ikke mye fantasi til for å pønske ut hvordan dette ender. Det er en del moro på veien, men avslutningen blir begredelig lang.

TØFFING: Wesley Snipes som den barske vampyrjegeren Blade.