Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Så du alle idiotene i Oslo som mista lappen i dag, eller? Skikkelig lol å drite i vinterdekk nå. Såpe ute, jo

Med herlig duft av Anundsen.

POLIEN, POLITO, POLITRE...: I helga tok politiet førerkortet til mang en norsk sjåfør på grunn av manglende vinterdekk. Selv rykket de ut på sommerdekk. Foto: Glenn Johanson
POLIEN, POLITO, POLITRE...: I helga tok politiet førerkortet til mang en norsk sjåfør på grunn av manglende vinterdekk. Selv rykket de ut på sommerdekk. Foto: Glenn Johanson Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kald og glatt fylkesvei i Rakkestad, Østfold, 5. november 2016:

En skattefinansiert, autoritær og maktbruklisensiert kassebil kjører bestemt bortover. Ingenting unnslipper flomlyset fra de to tusenmeterlyktene fastmontert i grillen.

Lovhåndhever Frank myser ut av bilvinduet fra passasjersetet sitt. Han føler seg poetisk i dag. Det går jo mot advent og jul, tida for ettertanke.

«Her kommer lyset fra rettferdighetens fyrtårn», reflekterer Frank. «Det glir over Rakkestads hus og borgere som en røntgenmaskin, ingen unnslipper lovens lange arm. Oss, selve personifiseringen av den tunge, røde boka alle er like under...»

- Hva faen er det du preiker om, spør makker og sjåfør Fredrik. Begge hendene plassert på rattet. Ti på to. Full kontroll.

- Ikkeno. Bare kødda, he-he.

«Æsj, resonnerte jeg poesien min høyt igjen», tenker Frank, og lar fingrene gli over kulehullet i døra fra den dumme vådeskudd-episoden i garasjen i fjor.

- Ja, det gjorde du, svarer Fredrik kort. Han dytter en stor løssnus tilbake i posisjon. Et hvitt slør av nullføre suser forbi der nede.

- Så du alle idiotene i Oslo som mista lappen i dag, eller? Skikkelig lol å drite i vinterdekk nå. Såpe ute, jo, sier Frank og rister oppgitt på hodet.

- Det er jobben vår, det. Rett skal verra rett. Hva sier du, skal vi kline til med blålys? Går så sakte her.

Blått terreng og blinkende husvegger fyker forbi. Frank fikler litt med en svingende wunderbaum som henger ned fra speilet. Han lukter på fingrene og lukker øynene. Munnvikene glir oppover.

- Jeg var litt skeptisk til budsjettobligatoriske motivasjonsartikler med odør i alle tjenestebilene, Fredrik. Men å kjenne duften av Anundsen er ganske herlig, er du ikke enig?

- Joda, funker det, vi er framme. Klar?

Fredrik parkerer i grøftekanten. Frank slikker lillefinger og tommel, åpner døra og ser dypt inn i sidespeilet. «Født klar. Full kontroll», tenker Frank og drar de fuktige fingrene over øyenbrynene.

- Bra, husk bøteheftet din idiot, svarer Fredrik.

Frank lukker øynene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!