DEBATT

Debatt: Tv-Humor

Så du på tv i fjor, Sigrid?

Det krever tid og dedikasjon å bygge framtidas A-lag. 

NRK-TALENT: Christian Mikkelsen er dyrket fram av NRK. Det førte blant annet til prisen for årets gjennombrudd under Komiprisen 2016. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
NRK-TALENT: Christian Mikkelsen er dyrket fram av NRK. Det førte blant annet til prisen for årets gjennombrudd under Komiprisen 2016. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en kommentar 15. desember uttaler Dagbladets kulturredaktør, Sigrid Hvidsten, at TVNorge «støvsuger landet for middelaldrende humorister», og oppfordrer NRK og TV2 til å ta opp kampen ved å rekruttere friskt blod. Godt tenkt! Skal man sikre ettervekst i stallen, er det viktig å gi spilletid til nye talenter. Det er innlysende at Humor-Norge trenger å dyrke ferske talenter som kan utfordre Old Boys-lagene. Hadde Hvidsten tatt seg tid til å oppdatere sin research enda ett hakk, ville hun oppdaget at dette arbeidet for lengst er i gang hos begge allmennkringkasterne.

NRK har rekruttert og bygget opp nye talenter i «Satiriks», «Humorlab» og «Underholdningsavdelingen», mens TV2 lanserte «ny norsk humor» i høst med «Humornieu», «Aktiv på dagtid» og «Sølvrekka».

Dette nyanserte bildet ville vært mulig å oppdage dersom Hvidsten hadde løftet blikket over og forbi de lineære hovedkanalene. Det krever tid og dedikasjon å bygge framtidas A-lag. Ikke minst krever det langt større risikovillighet enn å hente inn etablerte profiler. Både NRK og TV2 har gitt tillit til og bygget humortalenter i en årrekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer