Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Så er den her: Dagen Michael J. Fox reiste til i «Tilbake til fremtiden 2»

Og vi feller dom over hvor bra spådommene traff.

FRAMTIDSVISJON: I «Tilbake til fremtiden 2» (1989) forestilte filmskaperne seg hvordan verden ville se ut i 2015. De bomma ikke på alt. Foto: Cinematekene
FRAMTIDSVISJON: I «Tilbake til fremtiden 2» (1989) forestilte filmskaperne seg hvordan verden ville se ut i 2015. De bomma ikke på alt. Foto: Cinematekene Vis mer

Tidsreisefilmen var den tredje mest sette filmen i 1989 og gjorde inntrykk på en hel generasjon med sin svimlende tidsreiseforvikling. Ikke minst fordi den i motsetning til forløperen lar den hardt prøvede tenåringen Marty (Michael J. Fox) bruke sin ombygde Delorean sportsbil til å reise framover i tid.

Nærmere bestemt til 21. oktober 2015.

Hvilket er i dag. Dermed er det også mulig å felle den endelige dommen over hvor godt datidas mest sette nær-framtidsvisjon egentlig traff:

Hoverboards

Den kanskje best besnærende teknologien i «Tilbake til fremtiden»-2015 er de flygende skateboardene som inngår i en heseblesende actionscene. Hoverboardene er langt fra noe fast innslag i bybildet i 2015, men det finnes fungerende prototyper som i likhet med såkalte maglev-tog nyttiggjør seg et magnetfelt for å sveve 45 centimeter over bakken.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?