Sa F-ordet

«Motherfucker» sa Ali G på direkten. BBC ser svært alvorlig på saken. Representanter for det jødiske miljøet har klaget i et åpent brev til komikeren.

Et live-intervju på Radio 1 mandags morgen fikk britene til å sette det varme vannet med melk i halsen.

Fuck og litt til

Ali G, som er komikeren Sacha Baron Cohens alter ego, ble intervjuet av Sara Cox på kanalens frokostprogram. Rapperen Shaggy var også gjest i programmet.

- Jeg håper ikke mamma hører på dette, var Shaggys reaksjon.

Men, så ille var det nok ikke sett med norske øyne. Når britiske medier beskriver ulykken, forteller de at Ali G sa «fire-bokstavers-ordet». Vi antar de mener «fuck», og tar sjansen på å skrive det på Dagbladet.no.

- Vi er svært lei oss for dette, vi tar ikke lett på det, sier en talsmann for BBC Radio 1.

Alle som deltar i showet blir nemlig informert om reglene på forhånd. Også Ali G.

En overvekt av lyttere på under 15 år fulgte programmet. Og britene er nok redd for at barna har lært noen nye, stygge ord.

Promoverer låta si

Ali G har akkurat spilt inn låta «Me Julie» sammen med Shaggy, og håper den når toppen av listene. Muligens går salgstallene opp nå som han har fått oppmerksomheten han trenger.

Låta har forøvrig blitt sensurert allerede, for å kunne spilles på radio og TV. Akkurat det liker ikke Ali G noe særlig. Han brukte derfor fuck-ordet på lufta da han beskrev hva han mente om sensuren:

- I think it's outrageous that I can't say M_O_T_H_E_R fucker on it, svarte stjernen.

Sin egen kropp kunne han heller ikke la være å beskrive. Selvfølgelig var det ikke haka eller fingrene han fokuserte på:

- You know me knob, me weldin' torch... too big, you know, sa Ali G.

Dessuten fleipa komikeren med at han har smugla dop fra Jamaica i endetarmen, for så å beskrive hvordan han fikk sakene ut. Han påsto også at han har hatt sex med Jennifer Lopez.

BBC stressa etter showet

Programleder Sara Cox ble flau, og beklaget til lytterne på nytt og på nytt etter Ali Gs tirader.

BBC mottok omtrent 20 klager på Ali G etter programmet.

- Vi må sette oss ned og diskutere hvordan dette kan unngås i framtida, avslutter BBCs talsmann.

Får kritikk av sine egne

Deler av det jødiske miljøet lar seg også provosere. De har skrevet et åpent brev til Ali G på det store nettstedet www.jewish.co.uk. Der varsler de om at dette blir det siste de vil skrive om komikeren.

Brevet beskriver karakteren Ali G som utgått på dato. Han har dessuten gjort mennesker i miljøet skamfulle og kjedet dem.

- Du bruker billige fornærmelser, billige vitser på andres bekostning og du har et dårlig materiale. Med din patetiske og stereotype form for humor vinner du ingen respekt i det jødiske miljøet.

Les hele brevet på nettet.

Cohen, som selv er jødisk, har ikke svart på brevet ennå.

Vil du lære å snakke som Ali G er hjelpen på nett. Sjekk denne Ali G-oversetteren. Se også hans eget nettsted.

Synes du Ali G er morsom, eller har han gått ut på dato eller gått for langt? Si din mening!

<B>PROVOSERER OG MORER:</B> Ali G gir folk latterkick og raserianfall. Nå har han spilt inn plate med Shaggy. Teksten ble sensurert.
<B>FÅR DISS:</B> BBC og representanter fra det jødiske miljøet er lei av Ali G. Selv har ikke komikeren kommentert kritikken ennå.
<B>PROGRAMLEDEREN SOM BLE FLAU:</B> Sara Cox beklaget Ali G-episoden for sine lyttere flere ganger. Nå skal sjefene i BBC Radio 1 snakke sammen.