Anmeldelse: Stein Torleif Bjella - «Øvre-Ål Toneakademi»

Så fengende har du aldri hørt Bjella

Stein Torleif Bjella om livet, sett fra Øvre-Ål.

TILBAKE: Stein Torleif Bjella gir i dag ut sitt første album med egen musikk på fire år. Og innfrir igjen, ifølge vår anmelder. Foto: Kim Rognmo
TILBAKE: Stein Torleif Bjella gir i dag ut sitt første album med egen musikk på fire år. Og innfrir igjen, ifølge vår anmelder. Foto: Kim Rognmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Øvre-Ål Toneakademi» er ikke bare Stein Torleif Bjellas første album med egenkomponert musikk på fire år, det er også en «gjenforening» med Kjartan Kristiansen.

Etter tre album med DumDum Boys' gitarist og låtskriver som produsent, overlot Bjella dette ansvaret på de to neste til Bård Ingebrigtsen.

Det føltes riktig da. «Gode Liv» (2016) var hans mest produserte album, av denne anmelder omtalt som «det komplette album» (og belønnet med en sekser på terningen), mens lydutgaven av diktsamlingen «Jordsjukantologien» (2018), som kan katalogiseres som «dikt med musikk» - komponert av bandet og ikke Bjella - kom litt i skyggen. Mellom der kom teaterstykket «Kan nokon gripe inn», basert på Bjellas låtunivers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer