Så gammel

HULTSFRED (Dagbladet): Ekstranummeret «So Young» til tross - tiden har løpt fra Suede.

Patetisk. Trist. Irriterende. Brett Anderson & co. var et trist syn som headlinere på den største Hultsfred-scenen natt til i går.

Som britpopens glamrockalibi har Suede vært en pålitelig leverandør av riffsterk dekadanse siden 1993. Til tross for en serie med klassiske låter, har bandet aldri vært noe bra konsertband. På Hultsfred var de svakere enn noensinne.

I sine glansdager var Brett Anderson en karismatisk frontfigur. Nå - i ny-nykter utgave og med tydelig rusten stemme - framsto han som Gårsdagens Mann. Med sitt innstuderte og begrensede bevegelesesrepertoar hoppet han rundt mens han solte seg i glansen av gamle bragder, backet av et band hvis lydbilde var så spedt og gjengrodd at gjenhøret med store øyeblikk som «Beautiful Ones», «Animal Nitrate» og «Trash» ble både trist og irriterende. Og de endeløse, innstendige allsang-oppfordringene fra Anderson gjorde «greatest hits»-settet enda mer patetisk.

Vi får leve i håpet om at Suede makter å levere varene på sitt kommende album, selv om den nye singelen «Positivity» er en av bandets svakeste til nå.