Så håret reiser seg

Spirituelle tolkninger fra ekstraordinær vokalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Det kan fort bli svett når nordmenn gir seg i kast med Negro Spirituals. Litt «Beat for beat» liksom. Men Kristin Asbjørnsen fra Krøyt og Dadafon har heldigvis unngått klamhetsfella ved å ikke gå inn for å låte verken svart eller ekte.

Er seg selv

Hun nøyer seg ganske enkelt med å være seg selv, og holder fast ved de eiendommelige fraseringene som plasserer henne blant Norges mest særegne vokalister.Når man spiller inn et knippe låter som har blitt framført så mange ganger før, må de nødvendigvis tilføres noe nytt for å være av interesse.

Fanger lidelsen og håpet

Selv om Asbjørnsen ikke har slitt på bomullsmarkene i lenker, klarer hun å fange både lidelsen og håpet i sangene som ble til for å lette svartes kamp for tilværelsen under den hvite slavemakta. Og hun gjør det som bare Kristin Asbjørnsen kan. Åpningssporet «Trying To Get Home» er ikke bare et glimrende anslag: den rommer også essensen i utgivelsen ved å spille på et omfattende følelsesregister, samtidig som den viser fram stemmen for alt den er verdt. Bandet, bestående av Jostein Ansnes, Jarle Bernhoft og produsent Anders Engen, holder tilbake på de rette stedene for å gi Kristin det nødvendige spillerommet, og fyller ut lydbildet med velklingende koring andre plasser.Tolkninger som «I\'m On My Way» og «Come Go With Me» levner likevel liten tvil om at dette er Asbjørnsens show, hun synger så hårene reiser seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.