DEBATT

Debatt: Prinsesse Mätha Luise og sjamanen Durek

Så heldige vi er som har Märtha!

Kan vi ikke bare kutte ut småligheten og slå ring om prinsesse Märtha? Det lille landet her, vi er jo kjent for å stå samlet og å være rause.

VÅGER: Verden er endring, vi er i endring. Hele tida. Prinsesse Märtha våger, og er unik i europeisk- og verdenssammenheng, skriver innsenderen. Foto: Agnete Brun
VÅGER: Verden er endring, vi er i endring. Hele tida. Prinsesse Märtha våger, og er unik i europeisk- og verdenssammenheng, skriver innsenderen. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken hagler. Beskrivelsene er mange, og ufordelaktige: «Hun blander roller», «tjener penger på prinsesstittel», «skandaløst», «hun bør fratas prinsesstittelen», «Helt latterlig» og «farlig»

Jeg anser meg selv som en gjennomsnittsnordmann. Jeg er ikke for at Herr eller Fru skal fødes inni titler som automatisk gir makt og posisjoner. Jeg synes det er gammelddags og udemokratisk.

I 1814 på Eidsvoll ble symbolet på våre folkesjel nedtegnet i lover. Blant annet at adelige titler som greve og baron ikke hører hjemme her i Norge, derfor ble det avskaffet til fordel for like muligheter.

Det likte mennene på Eidsvoll og vi liker det også. De var fremsynt og det har også gjort Norge til et land jeg er så utrolig stolt over. Eksempelvis når jeg reiser i utlandet, skryter jeg uhemmet av vår flate struktur. Her har vi ikke Sir og Lady, Greve og Grevinne. Og alt det andre vi ikke husker navnene på. Vi behandler hverandre likt.

Vi norske driver ikke med å kravle og krype rundt titler og vi blir gjerne litt overrasket når vi ser hvor mye makt en tittel har i utlandet for personen som innehar tittelen og hvordan samfunnet rundt imøtekommer dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer