Så høljer det ned igjen

Himmelen åpner seg igjen over Kristiansand.

QUART(Dagbladet.no): Dagen i dag i Kristiansand har vært solfyllt og deilig, men så kom ettermiddagen og regnet. Rundt 15.00 i dag åpnet himmelen seg.

Kraftig regn

Det høljet ned, og festivalgjengerne frykter en reprise av fjorårets gjørmete åpning av festivalen. For det plasket virkelig, ikke noe småtteri.

- Jeg har aldri sett en så mørkeblå og lilla himmel, sier en svært bekymret festivaldeltaker, som minnes den våte Queens of the Stoneage-konserten i fjor med skrekk.

- Det blir ikke verre

Og fra meteorologisk institutt kan de melde om kraftig regn i øyeblikket, og det fortsetter utover kvelden:

- I ettermiddag og kveld er det utrygt for regnbyger, forteller statsmeteorolog Jarl Andersen ved Meteorologisk institutt.

Han forteller at han ser «intens nedbørsfrekvens» på radaren for Kristiansand akkurat nå. Men lover også opphold:

- Det kommer nok ikke til å regne hele tiden, men byger med jevne mellomrom kommer det nok. Det blir begge deler, men nå er det kraftig regn, sier Andersen, som forsøker å se positivt på det.

- Dette er på det verste, det blir bedre.

Bedre utover uka

For i morgen har meteorologene tro på pent vær store deler av dagen. De vil ikke kalle det knallvær, men det kan bli opp mot 20 grader og sol her og der.

- På onsdag og torsdag blir det også skiftende bris og perioder med pent vær. Det ser ikke gærent ut, avslutter meteorologen.

Så langt kan de altså ikke spå det glimrende Quartværet som vi håper på, men levelige forhold.

<B>I FJOR:</B> Gjørma var høy under fjorårets festival. Og i dag starter Quarten med regn igjen.
VÅT CAMPING:</B> Fra fjorårets camping.