Så hyggelig og matfiksert at forbrytelsen blir bisarr

Krim fra den franske landsbygda.

MATKRIM: Martin Walkers første krim foregår i Périgord-området i Frankrike, som blant annet er kjent for sine sorte trøfler. Ilustrasjonsfoto: SCANPIX / REUTERS/Regis Duvignau
MATKRIM: Martin Walkers første krim foregår i Périgord-området i Frankrike, som blant annet er kjent for sine sorte trøfler. Ilustrasjonsfoto: SCANPIX / REUTERS/Regis Duvignau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Den som liker fransk landsbyliv med tilhørende kulinariske gleder, har absolutt noe godt i vente i denne tildels svært milde og hyggelige boka.

Som krimroman blir den derimot litt skurrende.

Périgord Forfatteren er «an englishman abroad», som det heter, Martin Walker har blant annet tidligere vært sjefredaktør for pressebyrået UPI, men bor nå mye av tiden i Périgord-området i Frankrike. Det er da også her handlingen foregår i hans første krim om politimester Benoit «Bruno» Courreges, som holder til i den idylliske landsbyen St. Denis.

Det skjer vanligvis ikke så veldig mye der, så politimesteren har fått tid til å bli en utmerket gourmetkokk, samtidig som han er en del av det levende småbysamfunnet.

Men det er ikke helt Kardemomme by, selv om det til tider kan virke sånn, for en dag blir en eldre mann fra Algerie, som har bodd i St. Denis i en årrekke, funnet drept — med et hakekors skåret inn i brystet. Og Bruno har en anelse om hvem som står bak.

Reaksjoner Det stygge drapet skaper selvsagt sterke reaksjoner, ikke bare i landsbyen, men i hele Frankrike, og St. Denis blir plutselig begivenhetenes sentrum når riksdekkende medier og etterforskere fra Paris inntar stedet. Etterforskningen bringer opp i dagen hendelser som skjedde langt tilbake i tiden, hendelser som fortsatt kaster skygger over de som bor i St. Denis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer