Sa ja til hverandre

LUTTRELLSTOWN (Dagbladet): Klokken 17 (norsk tid) i ettermiddag sa Victoria og David ja til hverandre. Under festen i kveld er det ventet en rekke kjendiser.

- Jeg er nervøs, sa Victoria Adams - Poch Spice - dagen før dagen. I dag sa Spice Girl-stjernen ja til fotballens wonderboy David Beckham. Hele England står på hodet for tidenes kjendisbryllup.

Kjendisfest

236 gjester er ventet til kveldens mottakelse. Allerede flere timer før festen startet kom de andre jentene i Spice Girls til festområdet. Mel G kom med sitt barn og mann. I likhet med henne, kom de to andre jentene i bandet i lange limousiner med mørke ruter.

Flere hundre fans av Manchester United og Spice Girls har møtt opp for å hylle de nygifte. De jublet da Spice Girls ankom festen, og de jubler neppe mindre når hele United-laget dukker opp i kveld. Både Solskjær, Johnsen og Sir Bobby Charlton er ventet til festen, hvor det ikke er spart på noe.

Bryllupsdagen

Kun 23 gjester var invitert til den intime og svært private vielsen i ettermiddag. Av de inviterte var det kun familie og svært nære venner tilstede.

David Beckham brukte formiddagen til å slappe av med gode venner og forloveden på golfbanen. Han virket svært pigg, og vinket til de skuelystne tilskuere.

Victoria Adams og David Beckham møtte pressen da de i går reiste til Irland for å gifte seg på slottet i den vesle landsbyen Luttrellstown, og denavslappede avreisen står i sterk kontrast til det enorme hemmelighetskremmeriet som omga dagens bryllupsfest. Paret stilte villig opp for pressen da de dro fra huset til Victorias foreldre i Hertfordshire i England. Med sønnen på armen småpratet paret med de frammøtte journalistene.

Nervøs

- Jeg må innrømme at jeg er nervøs for det hele, men jeg er sikker på at alt vil bli bra på bryllupsdagen, sa Victoria Adams.

Den kommende ektemannen, Manchester Uniteds gullgutt David Beckham, framholdt at han derimot overhodet ikke hadde nerver foran dagen.

Posh var dristig kledd i en knekort skinnkjole med høy splitt og med moteriktige briller. Han i matchende skinnbukser og hvit t-skjorte uten armer.

- Nå ser jeg virkelig fram til å bli gift, sa bruden.

Etter møtet med pressen bar det rett til Stansted-flyplassen nord for London der en privatjet ventet på å bringe kjendisparet til Irland.

Ønskeplate

På vei til flyplassen hadde Poshs far sørget for at sjåføren hadde på radioen, og under bilturen ble farens ønskeplate til datteren spilt - Stevie Wonders hit «Sir Duke».

Fra flyplassen i Dublin dro Victoria og David rett til slottet nordvest for den irske hovedstaden.

Selve vielsen finner sted på inne i slottet i Luttrellstown. Det er den fotballgale biskopen av Cork som skal foreta vielsen. Det sies at pastoren alltid går med Manchester United-sokker.

- Biskopen går aldri glipp av en Manchester United-kamp. Når han ser kampen på TV, har han alltid klubbsokkene på seg, forteller biskopens medarbeider Mary McKeever til avisa The Sun.

Kjendisfest

Vielsen finner sted tidlig i ettermiddag, og bare den nærmeste familie vil være til stede.

Avisa Irish Mirror skriver at paret har valgt melodien fra Disney's «Skjønnheten og udyret» som preludium.

To timer seinere starter selve festen med hele fotballaget til Manchester United, Spice Girls-jentene Mel C, Mel G og Emma Bunton samt Elton John og George Michael blant gjestene.

<B>INGEN VEI TILBAKE: I dag smis Posh og Becks i hymnens lenker.
<B>SOUVENIRER: Nesten som et kongelig bryllup...