Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sa ja til Øya-spilling etter å ha blitt lokket med fotballbilletter

Skotske Glasvegas skal se landskamp på Ullevål i morgen.

FOTBALLFAN: Vokalist James Allan i det skotske bandet Glasvegas skal heie landet sitt til seier på Ullevål i morgen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
FOTBALLFAN: Vokalist James Allan i det skotske bandet Glasvegas skal heie landet sitt til seier på Ullevål i morgen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det skotske bandet Glasvegas har vært på mange musikkinteressertes lepper det siste året.

Etter at de fire skottene ble tatt inn i varmen av den tidligere The Jesus and Mary Chain-manageren Alan McGee og brakdebuterte med det selvtitulerte albumet «Glasvegas» i september i fjor, har den reverbdruknede gitarsounden deres funnet veien ut av mange nordmenns høytalere.

I mars spilte de foran et fullsatt Rockefeller.

Sa først nei
Men det skulle mer til enn det vanlige konserthonoraret for å få dem tilbake til Norge i anledning Øyafestivalen.

- Vi la inn et bud på dem, men fikk blankt nei. De skal varme opp for U2 på Wembley på lørdag og hadde tenkt å ha fri hele denne uka, forteller Jonas Prangerød, presseansvarlig hos Øyafestivalen, til Dagbladet.

Men bandets skepsis til å legge inn en ekstra konsert på programmet forsvant da Øyafestivalen ble klar over skottenes fotballinteresse.

For festivalen kan takke John Carew og resten av fotballandslaget for at de til slutt fikk konsertavtalen i boks.

- De ombestemte seg tvert da vi inkluderte billetter til Norge mot Skottland på Ullevål i morgen. De er ihuga fotballfans hele gjengen, og gleder seg til å dra på Ullevål, sier Prangerød.

GLASVEGAS: Øyafestivalen kan takke John Carew og resten av fotballandslaget for at de til slutt fikk konsertavtalen med det skotske bandet i boks. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
GLASVEGAS: Øyafestivalen kan takke John Carew og resten av fotballandslaget for at de til slutt fikk konsertavtalen med det skotske bandet i boks. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Tidligere fotballspiller
Det kanskje ikke mange vet er at vokalisten James Allan faktisk var profesjonell fotballspiller fram til for tre år siden.

Fotballkarrieren begynte i den skotske Premier League-klubben Falkirk i 1998.

Nå er det imidlertid musikken som gjelder, men fotballinteressen har selvsagt ikke forsvunnet etter at han parkerte fotballskoene for godt.

- Musikk og fotball er veldig likt. Begge er «feelgood» og gir en euforisk følelse, har Allan sagt i et intervju med The Mirror.

I dag startet Øyafestivales klubbdag med nesten 90 band fordelt over 28 av Oslos scener.

I morgen starter festivalen for fullt.

Da står blant andre Bon Iver, Band of Horses, Ulver, Vampire Weekend og Kåre & the Cavemen på scenen i Middelalderparken.

FORNØYD: Presseansvarlig på Øyaefstivalen, Jonas Prangerød, gjorde en ekstra innsats for å sikre seg Glasvegas til årets festival. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FORNØYD: Presseansvarlig på Øyaefstivalen, Jonas Prangerød, gjorde en ekstra innsats for å sikre seg Glasvegas til årets festival. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media