Anmeldelse: Stjernestøv på NRK

Så julete som du får det

«Stjernestøv» følger en velprøvd oppskrift.

«STJERNESTØV»: Dette er NRKs første egenproduserte julekalender siden «Snøfall» i 2016. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å lage en ny julekalender for NRK, må være nervepirrende. Vi snakker 24 episoder - en kraftprestasjon i seg selv - og en historie så allmenn at den kan treffe hele Norges barnlige befolkning og foreldrene deres attpå. Den skal være så spennende at den får dem til å skru på skjermen hver eneste dag fram til julaften, og helst så tidløs at den kan gå i reprise i mange år framover. Også kommer den til å bli snakket om. Masse. Ikke minst nå, i en adventstid ribbet for juleavslutninger og andre forstyrrende elementer, der skjermene har blitt våre lys i mørket og virtuelle leirbål og sikkert en hel del andre velbrukte metaforer jeg ikke kommer på i farta.

Snakk om å ha alles øyne på seg.

At NRKs forrige julekalender, «Snøfall», var tidenes beste, gjør det ikke enklere. Kan «Stjernestøv», med det forvirrende like navnet, måle seg med den?

Stjernestøv

Vi møter tiårige Jo, som er stjerne på ishockeylaget og stjernekikker by night, godt hjulpet og inspirert av astronom-faren. Men nå er foreldrene i ferd med å skille lag, og han flytter med mor og to småsøsken til en blokkleilighet i et annet skoledistrikt. Ungene på den nye skolen er lite imøtekommende, og Jo savner pappa og det gamle nabolaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer