Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Så kommer det en annen stemme inn i hodet ditt, som er både dyslektisk og slem

Bård Tufte Johansen (44) om premierenervene før standup-debuten.

GRUET SEG TIL STANDUP-LIVET: Bård Tufte Johansen (44) har nå sitt eget stand up-show på Latter. Før teppet gikk ned var han redd for at det to år lange arbeidet skulle ende opp som «ganske bra». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GRUET SEG TIL STANDUP-LIVET: Bård Tufte Johansen (44) har nå sitt eget stand up-show på Latter. Før teppet gikk ned var han redd for at det to år lange arbeidet skulle ende opp som «ganske bra». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Man er litt sårbar når man skal presentere et show som man har brukt to år på å lage, og redd for at ikke vil funke, sier komiker Bård Tufte Johansen.

I går gikk standup-showet hans, «Mann (44)», av stabelen på Latter i Oslo.

I dag kunne den ferske standup-komikeren høste inn gode kritikker etter det to år lange arbeidet. Dagbladets anmelder ga showet terningkast seks, og skrev blant annet: «den proffeste debuten vi har sett».

Dette hadde ikke Tufte Johansen tatt for gitt.

- Det var ikke til å tro at det skulle gå så bra, sier han til Dagbladet.

Angst for å glemme teksten Komikeren har opp gjennom årene opplevd flere suksesser etter at han startet å spre humoren sin til det norske folk i programmet «Lille Lørdag», for så å være med på flere humorprogram, som «Ut i vår hage» og «Team Antonsen».

Til tross for bred erfaring i underholdningsbransjen, og programlederjobb i både Spellemann og Idrettsgallaen, var 44-åringen likevel så nervøs at han ikke ville ha på lyset under sitt eget standup-show.

- Jeg var nervøs for å se noen kjente familiemedlemmer blant publikum. Dessuten har jeg hatt angst for at jeg skulle reise rundt på turné med noe som er «ganske bra», det ville blitt ganske tungt, forteller Tufte Johansen.

Dette er ikke den eneste bekymringen han har hatt i forkant av standup-showet sitt.

- Det som fort kan skje, er at du står og snakker, og så kommer det en annen stemme inn i hodet ditt som spør deg om du har kontroll, og om du husker det neste som du skal si. Den er både dyslektisk og slem. Da er det viktig å fokusere på det du skal gjøre, forklarer han.

Utsolgte billetter Heldigvis gikk standup-debuten feilfritt, ikke bare ifølge omtalene og salgstall, men også etter komikerens egen mening.

- Det er veldig stas at så mange har kommet for å se forestillingen min, og at det ble helt utsolgt for billetter den første dagen. Målet var å være personlig, morsom og smart. Med dette har jeg tydeligvis truffet noe hos publikum. Jeg føler jeg har laget noe jeg står inne for, og som folk er fornøyde med, sier Tufte, som hviler før sin doble forestilling på Latter i kveld.

Nå gleder han seg til å levere atter en gang.

«Mann (44)» baseres blant annet på Tufte Johansens egne kåseribidrag til Dagbladet. Dette skal ha vært med på å inspirere til standup-showet.

- Å skrive for Dagbladet var en miniinnsprøytning, for da kom jeg litt inn i tonen. Jeg er glad i å skrive, det var starten på hele dette standup-showet. Alt er satt litt mer på spissen i det jeg har skrevet i Dagbladet. Jeg er ikke sånn på scena, forteller han.

Personlig likte han Justin Bieber-anmeldelsen best, men han har også anmeldt Øya-festivalen og Ekeberg-parken, i tillegg til å ha skrevet en alternativ nyttårstale i 2013.

Nå lurer han på hvordan livet som standup-komiker kommer til å bli. Han vet i hvert fall at han vil stå på scena så lenge folk vil se ham der. 

- Jeg er veldig spent på hvordan det blir å reise rundt i hele landet. Jeg er stolt av dette, og jeg tror at det blir veldig gøy. Livet mitt nå blir å stå på scena. Jeg kommer til å drive med standup så lenge folk vil se meg spille, avslutter han.

GIKK FOR GULL: - Regissøren, Thomas Giertsen, oppførte seg litt som Finn Åmot i forkant av forestillingen. Han sa «Bård, skal du vinne gull eller skal du vinne sølv? Du bestemmer», forteller Bård Tufte Johansen til Dagbladet. I dag føler han at han har vunnet gull. Foto: Lars Eivind Bones
GIKK FOR GULL: - Regissøren, Thomas Giertsen, oppførte seg litt som Finn Åmot i forkant av forestillingen. Han sa «Bård, skal du vinne gull eller skal du vinne sølv? Du bestemmer», forteller Bård Tufte Johansen til Dagbladet. I dag føler han at han har vunnet gull. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hele Norges coronakart