Anmeldelse: Roshani Chokshi - «Aru Shah og dommedagsdansen»

Så krampaktig og fjåsete at det nærmer seg smakløst

Denne nye barneboken om hinduheltinner er blottet for sjarme og varm.

IKKE IMPONERT: På tross av at amerikanske Roshani Chokshi (27) bøker om heltinnen Aru Shah har havnet på New York Times-bestselgerliste, er ikke Dagbladets anmelder Cathrine Krøger særlig imponert. Foto: Vigmostad & Bjørke
IKKE IMPONERT: På tross av at amerikanske Roshani Chokshi (27) bøker om heltinnen Aru Shah har havnet på New York Times-bestselgerliste, er ikke Dagbladets anmelder Cathrine Krøger særlig imponert. Foto: Vigmostad & Bjørke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rick Riordans Fantasy-serie om den greske halvguden Percy Jackson har vært en eventyrlig suksess. Der flyttet han den greske og romerske gudeverden til det moderne USA, og fulgte opp med serier både om egyptisk mytologi og norrøne guder.

Nå ekspanderer han med en imprint for Disney-konsernet, der han inviterer forfattere til å skrive fantasy bygget på myter fra sine land. Den edle hensikt skal være å gi barn innsikt i de mange rike mytologiske tradisjonene. Men Roshani Chokshis amerikaniserte versjon av de hellige hinduistiske tekster er så krampaktig og fjåsete at det nærmer seg det smakløse.

Verdens undergang

Aru Shah er tolv år gammel. Moren hennes jobber på Museet for gammel indisk kunst og kultur i Atlanta. Aru er et ensomt og venneløst barn med en voldsom fantasi. Så voldsom at klassekameratene beskylder henne for løgn. For å imponere dem, gjør hun en ting hun har lovet moren aldri å gjøre. Hun tenner den urgamle lampen i Gudenes hall. Da vekker hun den fryktede Soveren. Det er en demon som vil tilkalle Shiva, Ødeleggelsens herre. Om Shiva våkner, vil han gjøre slutt på tiden og verden vil gå under.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer