DEBATT

Debatt: Nordkapplatået

Så lett kan Nordkapp bryte monopolet

Nordkapp er et lite stykke Norge som burde tilhøre fellesskapet. I stedet får en privat monopolist sette opp bom og styre tilgangen.

NORDKAPP: Hurtigruten MS «Richard With» på vei til kai i Honningsvåg i Nordkapp kommune. - Vi står klare til å investere flere hundre millioner kroner både i Honningsvåg og på platået, skriver Hurtigrutens konsernsjef i dette innlegget. Foto: Bjørn Jørgensen / Samfoto / NTB Scanpix
NORDKAPP: Hurtigruten MS «Richard With» på vei til kai i Honningsvåg i Nordkapp kommune. - Vi står klare til å investere flere hundre millioner kroner både i Honningsvåg og på platået, skriver Hurtigrutens konsernsjef i dette innlegget. Foto: Bjørn Jørgensen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nå har politikerne i Nordkapp en historisk mulighet til å stanse monopolet, ta tilbake kontrollen – og sikre flere arbeidsplasser og høyere inntekter. Her er oppskriften på hvor enkelt det kan gjøres.

For mindre enn et år siden var Nordkapp kommune klare for å bryte monopolet som har holdt utviklingen av Norges råeste naturattraksjon i et jerngrep. De mente at kommunen måtte ta en større offentlig kontroll over platået, og vurderte å gjøre det mulig for flere aktører å slippe til. Så har noe skjedd – og rådmann og ordfører har tverrsnudd.

Som resten av landet har vi i Hurtigruten store problemer med å forstå hvorfor. Vi står klare til å investere flere hundre millioner kroner både i Honningsvåg og på platået. Vi vil skape minst 160 nye arbeidsplasser, øke turiststrømmen, sikre kommunen og innbyggerne større inntekter.

Vi vil ikke overta et monopol. Vi vil ikke at kommunen skal ekspropriere eller kjøpe området Scandic og Rica betaler lommerusk for. Og vi vil ikke at Scandic/Rica-konsernet skal gi fra seg eiendomsretten de har til Nordkapphallen. Men vi oppfordrer innstendig politikerne om å bruke muligheten de har nå til å stoppe privatiseringen av Norges største naturbaserte reiselivsattraksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer