Anmeldelse: Mark Lanegan Band - «Somebody's Knocking»

Så mørkt at det gjør vondt

Mark Lanegan Band er helt på høyden.

INSISTERENDE: Mark Lanegan Band er akkurat der de skal være på «Somebody's Knocking», mener vår anmelder. Foto: Travis Keller / Heavenly Records
INSISTERENDE: Mark Lanegan Band er akkurat der de skal være på «Somebody's Knocking», mener vår anmelder. Foto: Travis Keller / Heavenly Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Mark Lanegan har lenge vært en favoritt blant «mørkemennene». Ofte er det så dystert og tungt at det gjør litt vondt. Og det er bare å sette av tid. Med 14 låter snakker vi dobbel vinyl.

Den L.A.-bosatte amerikaneren fra staten Washington, med bakgrunn fra grønsjen og band som Screaming Trees og seinere Queens of the Stone Age, følger opp fine «Gargoyle» fra 2017 med «Somebody's Knocking». I mellomtida har han gitt ut «With Animals» (2018) med en gammel samarbeidspartner, Duke Garwood.

Synther

Men her er han altså tilbake med bandet. Lydbildet har vært ganske konstant på de siste albumene, med synther og trommemaskiner som blander seg med gitarøset. Men - det er uansett den mørke og gjennomtrengende stemmen til Lanegan som styrer showet. Den er like hypnotisk som altid. Til et visst punkt kan han sammenliknes med Nick Cave på hans siste album «Ghosteen», men Lanegan har et helt annet utgangspunkt og ikke minst en helt annen energi.

Synth-ballade

Lanegan & Co. går rett på, men det er som om det skjer noe med både tempo og energi fra låt nummer tre, de rocka høydepunktene «Night Flight to Kabul» og i særdeleshet pulserende «Gazing From The Shore» og høyenergiske «Stitch It Up».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer