TOPPSJEFER:  Her er Netflix-sjefen Reed Hastings (til høyre) sammen med Chief Content Officer i selskapet, Ted Sarandos (ryggen til). Foto: NTB SCanpix
TOPPSJEFER: Her er Netflix-sjefen Reed Hastings (til høyre) sammen med Chief Content Officer i selskapet, Ted Sarandos (ryggen til). Foto: NTB SCanpixVis mer

Så mye har Netflix-sjefene tjent på to år

Søkkrike på kort tid.

(Dagbladet): Netflix-aksjene står i svært høy kurs om dagen, men prisen har variert voldsomt de siste åra.

Nettstedet The Hollywood Reporter skriver at aksjene skal ha kostet 300 dollar per stykk i juli 2011, før de var helt nede på 58 dollar i oktober 2012. Fredag hadde aksjene en pris på 333,50 dollar.

Tjent seg rike For en investor med is i magen kan det dermed ha vært svært gode penger å tjene på nettstreamingstjenesten, men ifølge en ny undersøkelse fra SNL Financial er det likevel de tre toppsjefene, Reed Hastings, David Wells og Ted Sarandos, som har cashet inn mest på selskapet.

De skal ha tjent inn svimlende 62,3 millioner dollar, altså rundt 380 millioner norske kroner siden slutten av 2011.

- Selv med opp og nedturene med selskapet, så har en ting vært konstant: Netflix' toppsjefer har skapt seg en gullgruve, står det i rapporten fra SNL, ifølge Hollywood Reporter.

Reed Hastings har tjent mest av de tre, nærmere 237 millioner norske kroner. Han er administrerende direktør og mannen bak Netflix.

Ted Sarandos er Chief Content Officer og har tjent rundt 100 millioner kroner. David Wells står oppført som Chief Financial Officer i selskapet. Han har cashet ut rundt 43 millioner kroner på to år.

Ledende på streaming Netflix startet opp i 1997 og har vokst til å bli det ledende stremingselskapet på nett av tv-serier og film. De har nylig passert konkurrenten HBO i antall betalende kunder i USA, skriver flere amerikanske medier.

På Netflix' hjemmesider opplyser selskapet at de har rundt 40 millioner betalende medlemmer fra 41 ulike land.

Netflix etablerte seg i Norge høsten 2012.