Så mye koster det å sende barnet ditt på Bieber-konsert

Trude Beathe Johnsen har brukt tusenvis av kroner.

RETURNERER: 30. mai sto verdens kanskje mest populære tenåring, Justin Bieber (18), på en scene ved Operataket i Oslo. 16. og 17. april neste år er han tilbake, denne gang i Telenor Arena. Det offisielle billettsalget starter i dag. Foto: Stella Pictures
RETURNERER: 30. mai sto verdens kanskje mest populære tenåring, Justin Bieber (18), på en scene ved Operataket i Oslo. 16. og 17. april neste år er han tilbake, denne gang i Telenor Arena. Det offisielle billettsalget starter i dag. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): 16. og 17. april neste år står ungdomsfenomenet Justin Bieber (18) på Telenor Arena-scenen. Billettene ble utsolgt i løpet av 40 minutter i morges.

Hele 125 000 - eller nok til å fylle Telenor Arena seks kvelder på rad - forsøkte å kjøpe billetter tidligere klokken 9 i dag, da billettsalget åpnet.

Fast bestemt Trude Beathe Johnsen er blant dem som tenker at hun ikke har noe valg — hun og dattera må ta turen ned fra Alta for å se Bieber til våren.

- Da han spilte gratiskonsert i Oslo, var dattera mi så lei seg over ikke å være til stede at det var nesten så jeg kjøpte flybilletter ned der og da, sier Johnsen.

Johnsen har siden vært fast bestemt på å skaffe seg og sin 11-årige datter Karine Svendsen plasser i Telenor Arena.

- Jeg har brukt flere dager på å prøve å skaffe billetter og ordne med turen til Oslo. Vi har kjøpt flybilletter og hotellrom — alt vi mangler nå er to billetter til Diamond Circle, helt foran scenen, sa Johnsen i går.

I dag klarte hun ikke å komme inn på Billettservice sine sider engang, men hadde ståplassbilletter i bakhånd.

- Vi føler oss heldige som kommer oss på konsert overhodet, sier hun.

Alt for dattera Johnsen var villig til å betale over 10 000 kroner for de to. Og om de fikk tak i såkalte Meet and Greet-billetter, ville hun bladd opp noen tusen til.

 - Hva vil man vel ikke gjøre for ungene sine? sier Johnsen.

KOSTBAR KONSERT: Trude Beathe Johnsen har brukt store summer for å få seg og datteren til Oslo i april for å få se Justin Bieber på scenen.
KOSTBAR KONSERT: Trude Beathe Johnsen har brukt store summer for å få seg og datteren til Oslo i april for å få se Justin Bieber på scenen. Vis mer

- Dattera mi har aldri vært på konsert før, og dette er hennes store idol.  

Og Johnsen er langt ifra den eneste forelderen som blir med barna sine til hovedstaden til våren i anledning kanadisk superstjerne.

Populær i heimen Hilde Husberg fra Klepp i Rogaland skal overvære konserten 17. april. Med seg har hun sønnen Henrik (12), dattera Marie (14) og ei venninne av dattera.

- Justin Bieber er en populær gutt her i hjemmet, og vi hadde ikke mulighet til å dra da han var i Oslo sist. Da vi så at han skulle tilbake neste år, lovet jeg å gjøre alt i min makt for å få tak i billetter, sier Husberg.

Jubelen sto i taket da tobarnsmoren fikk tak i sine fire billetter under fanklubben Bieber Fevers forhåndssalg mandag. For å få tak i dem, måtte hun melde seg inn i klubben og betale en avgift à 599 kroner. Billettene kostet 630 kroner per stykk.

Avspasering i sikte - Selve reisen har vi ikke tenkt på ennå, nå handlet det først og fremst om å sikre seg billetter, men vi satser på å finne tog- eller flybilletter til en grei pris. Så må vi også ha en overnatting i Oslo og finne et hotellrom til oss fire, sier Husberg.

Fordi konserten er en onsdag midt i april, ser det også til at noe skole- og arbeidsfravær blir å regne.

- Det blir nok en avspaseringsdag for alle. Men det er ikke så ofte en av verdens største stjerner er i landet vårt, sier Husberg.

BIEBER-FEVER: I dag var det tilsynelatende siste sjanse til å skaffe seg billett til en av Biebers to konserter i Oslo neste år. Billettene ble revet bort på 40 minutter. Foto: Stella Pictures
BIEBER-FEVER: I dag var det tilsynelatende siste sjanse til å skaffe seg billett til en av Biebers to konserter i Oslo neste år. Billettene ble revet bort på 40 minutter. Foto: Stella Pictures Vis mer