Sa nei til a-ha-konsert

a-ha ville spille i Oslo Spektrum i fjor høst, men norske konsertarrangører sa nei. - De trodde ikke vi ville selge billetter, sier Magne Furuholmen til Dagbladet. Nå har a-ha tatt en grusom revansj ved å selge nærmere 23000 billetter til sine to konserter i Vallhall i Oslo.

I november i fjor turnerte a-ha igjen for første gang siden 1994. De holdt til sammen 14 konserter i Japan og Tyskland. I den forbindelse ville de også gjøre en konsert i Oslo Spektrum. Men norske konsertarrangører hadde liten tro på a-ha som liveattraksjon. Landets ledende konsertpromotør, Gunnar Eide AS, sa ifølge Magne Furuholmen nei til å arrangere a-ha-konsert i Spektrum.

Uten teft

- Vi hadde lyst til å spille i Norge i fjor høst i forbindelse med Tysklands-turneen. Men det var ingen som ville ha oss. De mente at vi ikke ville klare å fylle Oslo Spektrum, sier Furuholmen til Dagbladet.

- Argumentet var at vi ikke trakk mer enn 1500 sist vi spilte i Norge, i 93. Men det var jo en klubbkonsert på Sentrum Scene, som hadde en kapasitet på 1500, sier han oppgitt.

- Snakk om å være «out of touch» , legger Furuholmen til.

For Furuholmen og resten av a-ha er det en gedigen seier at billettene til gruppas to konserter i den nye Vallhall Fotballhall i slutten av mars har gått unna som ingen andre konsertbilletter denne vinteren.

De 12000 billettene til konserten lørdag 24. mars gikk unna på tre dager. Bare 1000 billetter er igjen til ekstrakonserten dagen etter. Med 23000 solgte billetter kunne a-ha fylt Oslo Spektrum ikke bare én, men tre kvelder.

Overrasket

- Billettsalget er helt fantastisk. Og det er ekstra deilig med tanke på at Gunnar Eide ikke ville ha oss. Faen ta dem, sier Furuholmen med et triumferende flir.

Konsertene i Vallhall har a-ha og deres London-baserte manager Brina Lane satt opp selv, i samarbeid med det engelske bookingbyrået The Agency Group og norske Just Entertainment, som er tekniske arrangører.

Også manager Lane har overfor Dagbladet bekreftet at de fikk nei til å spille i Oslo Spektrum av Gunnar Eide. Men i dag benekter Rune Lem i Gunnar Eide AS at selskapet vendte tommelen ned for a-ha.

Rune Lem sier at han er overrasket over det voldsomme salget av a-ha-billetter.

- Jeg hadde ikke trodd at a-ha ville selge så mange billetter, sier han.

<B>HAR SOLGT 23 000 BILLETTER:</B> Fredag hentet a-ha hjem hederspris og vidopris under Spellemannprisi Oslo Spektrum. Om tre uker gjør de sin første konsert på norsk jord siden 1993. 23 000 billetter er solgt.