Sa nei til millioner

Ingebrigt Steen Jensen, Terje Svabø, Jo Nesbø, Claus Wiese og andre ansatte i selskapet Dinamo sa nei til et oppkjøpstilbud som kunne ha gitt dem milliongevinst.

Ifølge kommunikasjonsbyråets administrerende direktør, Jan Økern, var det lørdag for to uker siden forhandlet fram en avtale om salg av selskapet for 460 millioner kroner. Dinamo har 125 ansatte, om lag 90 av dem er selskapets aksjeeiere, og salget ville ha gjort flere av dem til mangemillionærer.

- De hadde blitt vel beslåtte, ja, sier Økern.

Alle glade

Men salget ble avlyst i siste liten. Ledergruppa, hvor også de største aksjonærene er med, sa nei etter at Økern selv begynte å tvile på om han egentlig ville selge selskapet. Og da de ansatte ble informert om beslutningen, var det ingen sure miner.

- Det var fantastisk å oppleve at alle de ansatte var lykkelige over utfallet, sier Økern - som selv ville ha tjent mellom 20 og 30 millioner kroner.

På børsen

Når salget nå er avlyst, søker Dinamo - som driver innenfor media og kommunikasjon - en pengesterk partner for framtida. Planen er å gå ut med en emisjon på om lag 150 millioner og deretter på børsen.

- Og passer det med et rykte som sier at selskapet er verd 460 millioner?

- Det ville være idiotisk av oss å gå ut med dette, hvis det ikke var sant, sier Økern.