Sa nei til sex-såpe - fikk sparken

I går kveld fikk Pål Trælvik sparken fra TvNorge. I kveld deler han likevel ut en million til vinneren av Big Brother.

Pål Trælvik fikk vite at han ikke lenger var ønsket på jobben på TV2-nyhetene i går. Selv om han ikke formelt er oppsagt må han likevel finne seg noe annet å gjøre. Den eneste grunnen til at han ikke lenger kan fortsette som sjef i TvNorge er virkelighetssåpeserien «Temptation Island». Hensikten med programmet er å se om kjærestepar er utro så snart anledningen byr seg.

- Jeg er redaktør for en tv-kanal. Jeg skal personlig stå inne for alt TvNorge setter i gang, produserer og viser. Jeg kan ikke stå inne for Temptation Island, sa en tydelig preget Pål Trælvik på en pressekonferanse i dag.

Han vil ikke lage underholdning av utroskap, derfor skrev han en e-post til ledelsen i kanalen om sitt syn.

- Det kan godt hende programmet blir sett av millioner av seere, men jeg kan ikke stå inne for det. Mitt overordnede perspektiv er at folk skal holde sammen, sa Trælvik.

Big Brother utsettes?

Temptation Island skal sendes fra februar neste år. Programmet skal produseres samtidig med SBS' kanaler i Sverige og Danmark. Det var etter å ha lest produksjonsmanualen at Trælvik sa stopp. Men ti uker med Temptation Island skyver trolig Big Brother enda lenger ut i framtida.

Men Trælvik er ikke i tvil om at det blir flere storebrødre på Fornebu. På selve finaledagen er det Trælvik og ikke Anette, Rodney eller Lars Joakim som står i fokus.

- Jeg skulle ønske andre kunne vært midtpunkt, men i kveld skal jeg gi vinneren en million kroner, sier Trælvik.

Trælvik har formelt sett ikke fått sparken, men han må likevel slutte.

- Ledelsen sier at «Du er sjef i TvNorge men vi må finne en løsning på at du må gå», sa sjefen sedvanlig spissformulert.

SPARKET: Pål Trælvik blir framstilt som et hinder for TVNorges utvikling. Derfor fikk han sparken.Foto: HENNING LILLEGÅRD