Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sa opp - ombestemte seg

Bare en uke etter at Elisabeth Kjær sluttet på dagen som programsjef i NRKs nyhetsavdeling, var avdelingen i går i ferd med å miste sin utenriksredaktør Cathrine Løchstøer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og TOMMY FOSSUM

Kilder sier til Dagbladet at Løchstøer sa opp sin stilling med øyeblikkelig virkning etter at Dagsrevyen tirsdag hadde ekstrasendinger om krisen i Kosovo uten at hun var informert. Men i løpet av gårsdagen ombestemte Løchstøer seg etter samtaler med kolleger.

- Jeg blir sittende som utenrikssjef inntil videre, sier Løchstøer til Dagbladet.

Ufin behandling

Det er bare tre måneder siden Løchstøer overtok jobben som leder for utenriksavdelingen i NRK etter Bjørn Hansen. Denne overtakelsen skapte reaksjoner internt i nyhetsavdelingen, fordi flere av medarbeiderne mente at ansettelsen av Løchstøer var en ufin forbigåelse av Hansen.

NYDI-direktør Tom Berntzen skal ifølge Dagbladets kilder ha sittet i møte med Løchstøer store deler av dagen i går.

Opptatt med bomber

- Stemmer det at Cathrine Løchstøer sa opp stillingen sin i dag for så, etter samtaler med deg, å trekke oppsigelsen igjen, Berntzen?

- Cathrine Løchstøer har aldri sagt opp stillingen sin til meg.

- Men har du snakket med henne i dag?

- Jeg snakker med medarbeiderne mine hver dag, jeg. Men Løchstøer har som sagt aldri sagt opp sin stilling til meg. Dessuten kommenterer jeg aldri interne diskusjoner i redaksjonen, avslutter Berntzen.

Heller ikke Dagsrevy-redaktør Hans-Wilhelm Steinfeld er interessert i å snakke om gårsdagens tilløp til dramatikk i nyhetsavdelingen.

- Stemmer det at Cathrine Løchstøer sa opp sin stilling, Steinfeld?

- Nå bomber vi Jugoslavia! Og nå ringer Dagsrevyen... Jeg har ikke tid til å snakke om dette nå. Dere får ringe meg i morgen.