Sa opp i Oasis via faks

LONDON (Dagbladet): Bassgitarist Paul McGuigan sa opp i Oasis, per faks. Brødrene Gallagher kalte øyeblikkelig sammen til pressekonferanse for å avlive alle rykter om gruppas død.

- Vi er ikke så gode på det med avskjeder, sier Noel Gallagher. Og fortsetter; men det hadde vært bedre å snakke sammen, ansikt til ansikt. Vi har tross alt vært venner i femten år.

Sendte faks

Bassgitarist Paul McGuigan tok nemlig ikke turen innom det eksentriske brødreparet Noel og Liam for å fortelle at han vil tilbringe mer tid sammen med familien. Akkurat samme avskjedsgrunn oppga kompisen Paul Arthurs da han forlot bandet for snaue to uker siden.

Liam og Noel forsikrer imidlertid om at den nye plata kommer ut når den skal, og at Oasis fremdeles er et band som skal på turné i mars.

Familietid

- Jeg har hvertfall ikke råd til å la være, jeg er blakk, spøkte Noel med pressen. Den vordende pappaen la dessuten til:

- Vi må respektere at folk vil ha mer tid til familien. Kanskje vi også seg annerledes på det når vi får barn. Det er umulig å holde på noen som vil forlate et band.

Noel og Liam møtte musikkpressen alene. Den siste ikke-Gallagher i bandet, trommeslager Alan White, hadde gyldig Oasis-grunn til fraværet: Det var for tidlig på ettermiddagen til å komme seg ut av dynene.

Så var de bare tre: Oasis er redusert til brødrene Gallagher og trommis Alan White.