Sa opp på VM-drakt!

Den profilerte platemannen Ole Evenrud har forlatt Polygram etter intriger rundt VM-låta. Oppsigelsen skrev han på en VM-trøye.

Fotballdrakta sendte han med ilbud til plateselskapets direktør Jørn Johnsen.

Johnsen, som har den norske VM-låta som sitt hjertebarn, var på toppmøte med den internasjonale Polygram-ledelsen i Kuala Lumpur da pakka fra Evenrud ankom. På samme sted var Polygrams europeiske sjef, Rick Dobbis. Også han mottok Evenruds oppsigelse på den norske VM-drakta.

Oppsigelsen kommer etter lengre tids konflikt mellom Evenrud og Polygram-ledelsen. Men det kokte over for Ole, tidligere I'Dole, da Johnsen gikk bak hans rygg og lokket Evenrud-bandet Tuesdays med deltakelse på den norske VM-låta «Let's Do It» sammen med Jørn Hoel.

Eneveldig

«Jeg har bestemt meg for å forlate en verden av sport og politikk for å fremme en karriere i musikkbransjen.» Slik lød den sterkt ironiske teksten på Evenruds oppsigelses-trøyer. Bakgrunnen er at Evenrud har sett seg lei på det han oppfatter som Johnsens eneveldige styring av Polygram. Evenrud har videre ment at Johnsen har vært altfor opptatt av Polygrams fotballplater, kontra satsing på nye talenter.

Overfor Dagbladet bekrefter Evenrud oppsigelseshistorien.
- De fem siste åra har jeg jobbet med norske artister i Polygram. Nå var det på tide å forlate skuta. Av hensyn til meg sjøl og de artistene jeg jobber med har jeg imidlertid ikke lyst til å si så mye om detaljene i saken. Men jo da, oppsigelsen ble sendt på fotball-trøyer. Det ble selvsagt gjort med glimt i øyet, sier Evenrud.

Sa nei

Oppsigelsen blir selvsagt ekstra pikant ettersom Evenrud sendte sine trøyer bare kort tid etter at Johnsen presenterte sine VM-artister Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Elg i full fotballmundur. Forut for dette hadde Johnsen gjort alt han kunne for å få Tuesdays til å spille inn VM-låta sammen med opphavsmann Hoel. Han fikk nei fra både Evenrud, som er bandets produsent, og manager Brian Lane. Evenrud mente at dette ville gi jentegruppa feil fokusering. Johnsen ville imidlertid ikke ta et nei for et nei. Uten at Evenrud visste om det ringte han opp Tuesdays-vokalist Laila Samuelsen for å friste henne med deltakelse.

Jørn Johnsen ønsker ikke å kommentere noen aspekter ved Ole Evenruds brudd med Polygram. Rick Dobbis skal ha tatt Evenruds originale oppsigelse med langt større humør enn Johnsen:

- Ole er en fin fyr. Jeg har hatt en lengre prat med ham etter det som har skjedd. Jeg håper å jobbe med ham igjen seinere.