Så personlig at hun ikke kan prate

Provokasjonsdronningen Sinead O'Connor har skrevet en personlig plate. Så personlig at hun nesten ikke kan si noe om den.

Klar beskjed fra plateselskapet på forhånd: Ikke spør om privatlivet hennes - og ikke et ord om hennes funksjon som Mother Bernadette Mary i den romersk-katolske utbrytergruppa tridentinerkirken.

- Jeg vet at jeg er et helvete å intervjue, sier O'Connor og setter standarden for intervjuet om hennes kommende plate, «Faith and courage», som lanseres 13. juni.

Et album der O'Connor beklager hvis hun har såret mange med sine frittalende og -handlende utspill. Popens 1. provokatør, som rev i stykker et bilde av pave Johannes Paul 2 direkte på Saturday Night Live. Som har hatt overbevisende sterke meninger om temaer som Golfkrigen, abort, jøder og U2 - og som i fjor ble ordinert til prest i det katolske helbredelsessentret Lourdes i Sør-Frankrike.

- Unnskyld, sier Sinead til de mange hun har såret gjennom sin karriere i flere av tekstene på den nye plata, men hun vil ikke innrømme det overfor Dagbladet.

- Selv om jeg synger «jeg», så trenger det ikke være meg. Det kan være sjelen eller en annen person. Eller Gud.

- Det er ikke mulig å forklare hva sangene mine er om. Det er opp til den enkelte å forstå og tolke som de vil. Mitt privatliv er mitt privatliv.

- Men du utleverer jo ditt liv?

- En låtskriver skal aldri forklare hva han eller hun skriver om... Men det er en personlig plate, innrømmer hun. Heretter skal jeg si det jeg mener gjennom sangene mine.

DEN SKAL TIDLIG KRØKES... Sinead O'Connor sammen med datteren Roisin under en anti-rasistisk demonstrasjon i Dublin 13. mai i år.