Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Så sant som det er sunget

Sing The Truth! tente Moldejazz med gospel, jazz, blues og afro-pop.

GIRLPOWER: Dianne Reeves (tv), Angelique Kidjo og Lizz Wright med appeller, samsang og soloprestasjoner i Bjørnsonhuset i Molde i går kveld. I bakgrunnen gitarist Romero Labambo. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
GIRLPOWER: Dianne Reeves (tv), Angelique Kidjo og Lizz Wright med appeller, samsang og soloprestasjoner i Bjørnsonhuset i Molde i går kveld. I bakgrunnen gitarist Romero Labambo. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Bak det idealistiske, men også lett krevende navnet Sing The Truth!, skjuler det seg tre sterke kvinnestemmer, tilhørende amerikanerne Dianne Reeves og Lizz Wright, samt verdensmusikkstjernen Angelique Kidjo fra Benin.

Akkompagnert av en delikat og godt samspilt kvintett med blant andre pianist Geri Allen og trommeslager Terri Lyne Carrington, er konseptet deres å hedre store, avdøde kollegaer som Nina Simone, Miriam Makeba, Odetta og Abbey Lincoln.

I går kveld avsluttet de en fem ukers europaturné med konsert på Moldejazz.

Vokalprakt
De tre startet samstemt med Ike & Tina Turners «Bold Soul Sister», og fortsatte stort sett solo i tur og orden, med litt korhjelp til solisten fra de to andre: Lizz Wright med mørk, varm stemme og sterkt gospelekko i henvendelsen, Angelique Kidjo med skarp stemme og sprudlende afrikansk danseglede, og drevne Dianne Reeves som den klart beste av dem, med vokalprakt og formidlingsevne i superklasse.

Hennes neddempede duett med Geri Allens ømme tangentbehandling i Abbey Lincolns «Bird Alone» var rein høytid.

Det samme kan ikke sies om to trioforsøk på Joni Mitchells «Both Sides Now» og Aretha Franklins «Baby I Love You» — den første overarrangert og unødig forfinet, den andre mer masete enn morsomt anrettet for allsang.

Ujevn
På et vis ble konserten ujevn, til tross for udiskutable kvaliteter på både vokal- og instrumentalsiden. Kan hende skyldtes det en smule overveldende «snufs, dette er siste kveld med gjengen og vi som er blitt så glad i hverandre»-følelse på scenen, kanskje skyldtes det låtvalget. Men Dianne Reeves gjorde i alle fall nok en glitrende jobb med Tracy Chapmans «All That You Have Is Your Soul».

Andre låter ble framført med mindre overbevisningskraft. Her skal det imidlertid bekjennes at denne anmeldelse er skrevet på basis av de første 80 minuttene, og at pålitelige kilder sier at den nær to timer lange konserten tok seg opp i styrke og stemning mot slutten og at ekstranumrene satt løst, til en fullsatt sals øredøvende henrykkelse.

MAMA AFRICA:  Angelique Kidjo hyllet Miriam Makeba. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
MAMA AFRICA: Angelique Kidjo hyllet Miriam Makeba. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer