Så sent som i vår snakket Høyre om golfbaner og slalåmanlegg

Venstre er blåøyde om Marka-utbyggingen.

Markavern: Spørsmålet er om aktivitetssonene vil gi nærmarka, den mest brukte delen av marka, den beskyttelsen mot utbygging den fortjener, skriver Ingvild Melvær Hanssen. Foto: Privat.
Markavern: Spørsmålet er om aktivitetssonene vil gi nærmarka, den mest brukte delen av marka, den beskyttelsen mot utbygging den fortjener, skriver Ingvild Melvær Hanssen. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstre prøver å fremstille forslaget om aktivitetssoner som om det er det vi trenger for å skape aktivitet i marka. Sist ut er Steinar Haugsvær, som hyller Østmarkas mange kvaliteter.

Det Steinar beskriver er marka slik vi har den i dag, med god tilrettelegging for folk i alle aldersgrupper og med ulike ambisjoner for turen. Det Steinar beskriver er marka uten aktivitetssoner, og alle de små tiltakene han ønsker seg er det mulig å gjøre innenfor dagens Markalov. Dagens Markalov, som har beskyttet Østmarka og de andre friområdene rundt byen mot utbygging siden den kom på plass i 2009.

Jeg tror Steinar, og mange i Venstre, er oppriktig glad i marka. Jeg tror også de er blåøyd naive når de tror at aktivitetssonene handler om å tilrettelegge for friluftsliv og gjøre det enklere å komme ut i marka i rullestol. Som politiker burde det nesten ikke være lov å være så naiv.

Det er verdt å minne Venstre på hvor forslaget kommer fra. Så sent som i vår snakket Høyre om golfbaner og slalåmanlegg, og det var først i forrige uke at skateboardparkene og sandvolleyballbanene forsvant fra forslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.