Så sjøsprøyten står

Heidundrende eventyr til sjøs, uten at en dråpe blod er i sikte.

FILM: Sinbad sjøfareren er tilbake, denne gangen i animert, amerikansk versjon. Figuren fra «Tusen og en natt» blir her beskyldt for å ha stjålet Fredens Bok, og må skaffe den tilbake, ellers blir vennen Proteus henrettet i hans sted.

Proteus\' forlovede Marina sniker seg med på Sinbads skip og dermed begynner ferden mot kaos-gudinnen Eris\' rike.

Det er storslått og actionfylt, men filmen tar aldri noen sjanser i sitt uttrykk, dermed blir det heller ingen spesielt minneverdig opplevelse.

Det beste med hele filmen er de norske skuespillerstemmene, Mads Ousdals rustne røst passer perfekt til Sinbad, og også Gøril Mauseth, Nicolai Cleve Broch og Jannike Kruse utmerker seg som dyktige dubbere.

Heftige slåssescener der mannskap faller som fluer kan kanskje være i drøyeste laget for de yngste, men ikke en dråpe blod er i sikte og eventyrstemningen er ikke til å ta feil av, så mareritt kan kanskje unngås.

Sinbad-skikkelsen er en selvopptatt mannssjåvinist, men samtidig er det noe befriende menneskelig med en helt som egentlig heller vil nyte sol og strender på Fiji enn å redde sin venn, selv om moralen selvsagt er påtrengende til stede etter hvert som historien utspiller seg.