Så søtt at det er til å spise opp!

Aldrimett moro i «The Maw».

FJORÅRET VAR ET fantastisk år for små, digitalt distribuerte spill. Xbox Live Arcade-spillet «Braid» toppet til og med vår liste over fjorårets beste spill, foran stortitler som «GTA IV» og «Metal Gear Solid 4» - ikke verst det, for et enmannsutviklet plattformspill.

Når årets første måned ennå ikke er omme, og vi allerede har fått spill som «The Maw» via Xbox Live Arcade-tjenesten på Xbox 360, ser det svært så lovende ut også for 2009 når det gjelder små spillperler.

UTGANGSPUNKTET FOR «The Maw» er vesle utenomjordiske Franks møte med den umettelige lille slimballen Maw. Etter at de to krasjlander på en planet, finner de sammen — både i vennskap, men også takket være et spesielt armbånd som lar Frank styre Maw.

Maw er god på én ting, og det er å maule. Uten skrupler spiser han alt det levende han kommer over, selv de søteste små skapningene. For en drittsekk! Frank, herlig naiv som han er, sørger hele tiden for å lede Maw rundt til neste offer.

Innimellom arver Maw egenskapene til noen spesielle skapninger han spiser. Dermed kan han skyte flammer, strøm eller laserstråler, sveve eller stange fiender og gjenstander, alt ettersom hvilket vesen han har fordøyd.

ETTERSOM DETTE er et lite spill som ikke vil koste deg mer enn rundt 80 kroner, kan du heller ikke forvente deg mer enn et par timers underholdning.

Selv om du på den vesle tiden får en solid dose med sjarm, enkle gåter og stemningssettende musikk, er det hele over litt for kjapt.

Men på den annen side: At man bare ønsker mer er ikke det verste man kan si om et spill?

1