- Så står det plutselig en gammel dame i nattkjole midt i røyken og skriker

Steinjo har ikke alltid hatt det beste forholdet til naboene sine.

(Dagbladet): Stein Johan Grieg Halvorsen, bedre kjent som Steinjo, er en av komikerne i TV Norge-programmet «Klovn til kaffen».

I søndagens program får han seg en overraskelse da komikerkollega Linn Skåber drar fram en bunke med gamle naboklager, som Steinjo fikk i sitt tidligere borettslag på Homansbyen i Oslo.

- Jeg ante fred og ingen fare, så jeg ble helt satt ut da Linn dro fram den fulle permen med klager. Det er jo litt pinlig, sier han og ler.

Steinjo flyttet inn i leiligheten da han var 18 år og flyttet ut først for to år siden.

- Veldig distré - Det er jo egentlig rart jeg ikke ble kastet ut i løpet av den tida. Jeg er en veldig distré type, så jeg fikk klager på alt fra bråk, til feilparkering av scooter og bil. I tillegg fikk jeg en del klager på klesvaska, enten fordi jeg tok en vaskemaskin uten å bestille tid, eller glemte klærne i maskinen, forteller han til Dagbladet.

På denne tida brukte også Steinjo leiligheten til å spille inn serien «Slå på ring» med kameraten og kollegaen Erlend Klarholm Nilsen, som senere ble sendt på NRK i beste sendetid.

KLAGEPERM:  Her er et utdrag av alle naboklagene Steinjo har mottatt i løpet av årene. Foto: Privat
KLAGEPERM: Her er et utdrag av alle naboklagene Steinjo har mottatt i løpet av årene. Foto: Privat Vis mer

- Det var litt sånn «alt for kunsten». Vi holdt på hele natta og rigget opp store lyskastere, digert lydanlegg og annet utstyr vi lånte fra NRK. Vi ga dessverre litt faen i de stakkars naboene, sier han og fortsetter:

- Alt jeg ville var bare å lage musikkvideoer, kle meg ut og danse. Det var et eventyr. Tenk å få jobbe med kompisen sin hjemme i leiligheten, og i tillegg få det vist på tv, sier han.

Uventet besøk Spesielt husker han en episode, da de fikk uventet besøk i løpet av en innspilling i leiligheten.

- Vi skulle spille inn en synth-duo inne i stua, og hadde leid inn pyromaskiner, laserlys og noen lyskastere som brukte altfor mye strøm. Så står det plutselig en gammel dame i nattkjole og  med papiljotter i håret, midt i røyken i stua. Også skriker hun «nå er det nok», sier han.

Han angrer ikke et sekund på tida i den gamle leiligheten, fordi tv-programmet trolig aldri ville blitt til på en annen måte, men han vil samtidig beklage overfor gamle naboer.

- Jeg beklager på det sterkeste. Takk for at dere holdt ut med med meg. Jeg ønsker dere alle ro, fred og en koselig jul, sier han.

 STØY:  Innspillingen til en av «Slå på Ring»-episodene førte blant annet til dette brevet. Foto: Privat
STØY: Innspillingen til en av «Slå på Ring»-episodene førte blant annet til dette brevet. Foto: Privat Vis mer

Han har likevel en liten anelse om at styreformannen i borettslaget også synes det var litt gøy at det ble spilt inn et NRK-program i oppgangen.

- Noen år senere ble jeg nemlig spurt om å sitte i styret, sier han og ler.

Strømregning Steinjo fikk imidlertid bøte for skadene da han etter flere år bestemte seg for å lese av strømmen for første gang. Alt det elektriske utstyret som ble brukt i leiligheten, hadde satt sine spor.

- Jeg leste jo aldri av strømmåleren. Det er typisk sånne ting jeg alltid glemte. Så når jeg endelig gjorde det, så fikk jeg en regning på 60 000 kroner. Det ble litt min straff, sier han.

I dag har han flyttet til ny leilighet og har startet et nytt og bedre liv som en førsteklasses nabo.

- Nå har jeg blitt verdens beste nabo. Jeg har hatt en fest, og da hang jeg opp et nabovarsel. Alt er i mer ordna former. Jeg har kjøpt meg jusmaskin og har kvitta meg med alt utstyr, sier han.

 KLOVN TIL KAFFEN:  På søndag er det Steinjo som er hovedperson i TV Norge-programmet, der disse seks komikerne er med. Foto: Tarjei Krogh
KLOVN TIL KAFFEN: På søndag er det Steinjo som er hovedperson i TV Norge-programmet, der disse seks komikerne er med. Foto: Tarjei Krogh Vis mer

- Jeg er fortsatt distré, men litt bedre har jeg nok blitt. Men i jobben min er jeg veldig seriøs. Det er bare på alle andre områder jeg er udugelig.