Så svett at du ikke vet hva slags musikk du skal høre på?

Dagbladet har håndplukket både svale og gloheite Spotify-spillelister for deg!

Dagbladet og verdens største musikkstrømmetjeneste Spotify har denne sommeren gått sammen om å gi deg den perfekte sommerlyden.

Sommerfølelsen På Dagbladets Spotify-profil finner du nennsomt sammensatte sommerlister til de fleste anledninger, slik som til grillfesten, bilturen og late dager på stranda.

• Gamle og nye sommerhits - eller sanger som burde vært det - er samlet i sommerhitslista.

ENKELT PÅ MOBIL: Fra Dagbladets profilside i Spotify kan du lett finne alle våre sommer- og festivalspillelister, følge dem og lagre dem offline slik at du kan lytte til dem uansett om du er på nett eller ikke.
ENKELT PÅ MOBIL: Fra Dagbladets profilside i Spotify kan du lett finne alle våre sommer- og festivalspillelister, følge dem og lagre dem offline slik at du kan lytte til dem uansett om du er på nett eller ikke. Vis mer

• BBQ-lista er en musikalsk reise gjennom de amerikanske sørstatene, med saftige og smakfulle innslag av soul, r&b, country, rock, blues og litt funk.

Skygge og svaberg • Sommerchill-lista er lydsporet til de tilbaketrukne, svale stundene under et tre eller under parasollen ved bassengkanten.

FØLG DAGBLADET I SPOTIFY:

• «Visesommer» er den perfekte skjærgårdslista, enten du befinner deg i båten eller på et varmt svaberg, fyllt opp med norske og svenske sommerperler.

SOMMERHITS:

• Du finner alle sommerlistene på Dagbladets Spotify-profil - du kommer dit ved å trykke her. Fullstendig oversikt over alle spillelistene får du ved å trykke på «public playlist»-fanen.

Lydsporet til din festival I tillegg finner du på Dagbladets Spotify-profil en rekke håndplukkede festivallister med låter fra artistene som opptrer på de største og viktigste musikkfestivalene i Norge sommeren 2014.

BBQ-LISTA:

Her finner du lister til kommende festivalhøydepunkter som Øya, bluesfestivalen på Notodden, nykommeren Findings som kan skilte med Avicii og nylig Sony-signerte Kygo og Bodø-festivalen Parken.

VISESOMMER:

Noen allerede tilbakelagte, fete musikkfester som Norwegian Wood, Bergenfest, Tons of Rock, Hove, Slottsfjell, Træna og Bukta.

SOMMERCHILL:

For dem som trives i det svært åpne og utvidede jazzbegrepet, har vi spillelister for Moldejazz og Kongsberg Jazz.

STRANDLISTA:

Vi har dessuten oppsummert festivalsommeren i Norge i en gigantisk festivalliste.

Lagre lokalt Et godt sommertips: Det er lett å ta med deg disse listene på ferieturen - uten å tenke på mobilregningen.

FESTIVALSOMMER 2014:

Du kan enkelt, hvis du har et Spotify premiumabonnement, lagre spillelistene dine lokalt på mobiltelefonen, iPad'en eller PC'en.

SOMMERFEST:

Gå inn på Dagbladets Spotify-profil, og trykk på «follow»-knappen på listene du ønsker å spille fra. Der finner du listene igjen under «Your music». På alle plattformer vil du finne en knapp som er merket «Available offline», og denne drar du til høyre slik at den blir grønn. Da blir alle sangene i spillelisten lagret lokalt på din maskin, telefon eller nettbrett, og du vil kunne høre musikken uansett om du er på nett eller ikke.

Smarte Spotify-tips Sjekk også disse to nyttige artikler fra Dinside.no med gode Spotify-tips:

BILFERIE:

• Hvordan du ved hjelp av smarte app'er kan finne fram til skjulte skatter i Spotify-dypet.

• Lær å søke smartere for å finne nøyaktig det du leter etter i Spotify.

Dagbladets musikkredaksjon ønsker deg en fortsatt fortreffelig sommerferie med herlig musikk på øret!