Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sabeltann blir tegnefilm

Nå kommer Kaptein Sabeltann som tegnefilmserie. Fra før er den populære kapteinen på scenen, på CD og CD-ROM og i tegneserieform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapteinens opphavsmann, Terje Formoe, bekrefter at han og TV2 har planene klare for å produsere vel 30 episoder av tegnefilm-versjonen av Kaptein Sabeltann.

Får Formoe og TV2 gode tilbakemeldinger på den såkalte piloten som skal lages med det første, vil serien være på lufta fra høsten år 2000.

- Jeg har hatt ambisjoner om å lage en slik tegnefilmserie i mange år, sier Formoe, som akkurat nå er mest opptatt med å pusse på sommerens produksjon av «Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga».

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Formoe, som i år har tiårsjubileum med kapteinen i Dyreparken i Kristiansand. 24 000 billetter er så langt solgt for sommerens 21 forestillinger.

I disse dager er Kaptein Sabeltann dessuten klar på CD-ROM i Tyskland, og snart er den ute i Danmark. 27. mai kommer kapteinen også med en ny CD.

TEGNEFILM-FIGUR: Om alt går etter planen, er Sørlandets populære Kaptein Sabeltann, alias Terje Formoe, snart å finne på tegnefilm.