Sabla bra Kiss i Kollen

Maskerockerne ga folket rock og sirkus.

MYE FOR ØYET: Kiss leverte det de lovet, et fargesprakende show og en hitparade få andre hardrockere kan skilte med.Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
MYE FOR ØYET: Kiss leverte det de lovet, et fargesprakende show og en hitparade få andre hardrockere kan skilte med.Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOLLEN: Gene Simmons og hans Kiss hadde ganske andre forutsetninger enn den nye dronningen av pop, Rihanna, ble utlevert av værgudene dagen i forveien.

Kiss er verdens største rockesirkus og har ingen intensjoner om å overlate noe til fantasien i det henseende. Med «Detroit Rock City» som åpningssalutt, akkompagnert av meterhøyt fyrverkeri, detonerer Kiss med en kneisende Holmenkollen i bakgrunn.

DETTE SPILTE KISS I KOLLEN:

01. Detroit Rock City
02. Shout It Out Loud
03. Deuce
04. Makin' Love
05. I Love It Loud
06. Crazy Crazy Nights
07. Shock Me
08. Calling Dr. Love
09. 100,000 Years
10. Love Gun
11. Black Diamond
-----------------------------
12. Lick It Up
13. I Was Made For Lovin' You
14. Rock And Roll All Nite

Den karakteristiske Kiss-logoen blinker uavbrutt og når kvartetten fyrer av «Shout it Out Loud» og «Deuce» i kjapp rekkefølge, skjønner man umiddelbart at band og omgivelser vil gjøre dette til en festaften.

Møte med fansen

Gene Simmons spytter flammer på «I Love it Loud», Ace Freheley-arvtager Tommy Thayer gjør en godkjent «Shock Me» med dertilhørende gitarsolo, Eric Singer har bøttetrommelyden til Peter Criss inntakt, og Paul Stanley får allsangen til nye høyder i «Crazy, Crazy Nights».

Det meste er med andre ord som det skal være når Kiss inviterer til fest. Da bryr man seg ikke om at lyden til tider er litt ullen og at Paul Stanley er litt rusten på de høye tonene. Det handler om å levere et ekte og ærlig møte mellom Kiss og fansen og der er Kollen-konserten akkurat der den skal være.

Jovialt

Hovedsettet avsluttes av «Black Diamond», hvor trommepodiet blir heist i taket mens det spyttes røyk i alle retninger og fyrverkeriet lyser opp hele Holmenkollen.

«Lick it Up» med innlagt The Who-hyllest får publikum i gang igjen, og når discoavstikkeren «I Was Made For Loving You» melder seg, gynger til og med VIP-tribunen faretruende hardt. «Rock and Roll All Nite» avslutter tradisjonen tro seansen og da har de fleste fått rikelig både for ører og øyne.

Sabla jovial konsert, rett og slett.

FLAMMEHAV: Kiss i Kollen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FLAMMEHAV: Kiss i Kollen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer