Sabler ned konkurrentene

Kaptein Sabeltann er sommerens suverene vinner i Show- og Revy-Norge. 48000 har sett forestillingen i løpet av juli. - Jeg føler jeg har nådd mitt hovedmål: å gjøre Sabeltann til en norsk barneklassiker, sier Kaptein Sabeltanns far, Terje Formoe, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her er sommershowene:

Hvis du ikke allerede har kjøpt billett til «Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttavika», kan du slappe av. Det er allerede for seint. Denne uka gjør sommerens revyvinner Terje Formoe siste innspurt til fullt trampeklapp.

Mange av de nærmere 50 000 som har sett showet, har gjort det med medbragt øyelapp, sverd og sjørøverhatt. Til tross for værforbehold på Sabeltanns utendørsshow, har ikke Formoe hatt en eneste avlysning siden 12. juli 1996.

Tenåringene kommer

- En kveld i forrige uke regnet det voldsomt, vi vurderte å avlyse, men folk satt klare selv om det regnet. I siste liten besluttet vi å kjøre forestillingen og fikk full applaus, forteller Terje Formoe.

I løpet av ti år har 400 000 sett Sabeltann-forestillingene. Det er hver tiende nordmann, før du trekker av litt for gjengangerne. I år har nemlig nostalgiske tenåringer begynt å fylle benkeradene:

- Dette er generasjonen som er vokst opp med Sabeltann og som fortsatt synes det er kult å se oss.

- Husk, barn som blir glad i figurer forlater dem aldri. Pelle og Pusa og Langemann - og ikke minst Sabeltann - har vært vennene deres i årevis, sier Formoe like før han kler seg opp til kveldens forestilling.

Nå er det bare fem forestillinger igjen:

- Sabeltann står på sine egne sjøbein nå, og behøver ikke meg lenger, sier Formoe. Han og sikter til den planlagte animerte TV-serien.

Blir tegnefilm

Mellom sommerens forestillinger er han travel med å lage «Sabeltann-bibelen», en arbeidsbok som skal danne grunnlaget for den kommende tegnefilmserien.

Men først blir det ferie på Formoe. Et par uker med familien. Muligens den eneste som slipper å dra på tur med Sabeltann-kassett i spilleren?

- Nei, den blir liggende hjemme. Sammen med hatt og frakk og pistol. Det blir en fredelig Formoe som drar til sjøs i år.

Ikke alene

Formoe er langt fra alene om å trekke ferierende turister ut av sommerdvalen og inn i revynatta. I Tønsberg gyver Øyvind Blunck og Hege Schøyen løs på siste uke med forestillingen «Fast Følge» etter over 900 forestillinger på 7 år.

I sommer har over 19 000 fylt setene i salen, resten av plassene er utsolgt.

- Jeg kan med hånda på hjertet si at vi ikke har noen planer om å jobbe sammen igjen, sa Hege Scøyen til Dagbladet tidligere i år.

Fiasko i Tønsberg


Også standup-gutta Dagfinn Lyngbø og Jonas Rønning er i gang med innspurten av sommerturneen. I hver sin buss har de turnert Østlandet med «Oppstemt og nedkjølt» som over13 000 publikummere har sett i sommer.

8500 personer har løst billett til «3 kæll på Playan», som spilles for fulle hus i Fredrikstad. Også kabareten «Store lille verden» i Trondheim er en publikums- og kritikersuksess. Tom Mathisen og Herodes Falsk er sommerens mest uheldige.

Forestillingen deres i Tønsberg samlet bare halvfulle telt, og etter noen uker med regnvær måtte de pakke sammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer