Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Who Is America?»

Sacha Baron Cohen lurte kjent matkritiker til å bli «kannibal»

Serverer «endetarm-massert kondomkjøtt» fra kalv og et stykke menneskekjøtt.

BORAT: Komiker Sacha Baron Cohen, også kjent som Borat, skal for første gang på ti år vise seg på skjermen igjen. Det siste året har Baron Cohen, i serien «Who Is America?», rundlurt en rekke politikere og amerikanske ansikter. Video: Showtime Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt nye tv-show får komiker Sacha Baron Cohen en matkritiker til å spise det han blir fortalt er menneskekjøtt.

Den britiske komikeren og skuespilleren Sacha Baron Cohen (46) er kjent for sine figurer «Ali G», «Borat» og «Bruno» fra en rekke filmer. Og det fins knapt grenser for hans spøk og hva han kan få mennesker til å gjøre.

«Who Is America?»

Nå er han i gang med serien «Who Is America?». Denne gangen spiller han blant andre Rick Sherman, en tidligere tungt kriminell med 21 år bak murene, der han jobbet i fengselskjøkkenet.

Nå er han ute og satser på en karriere som alternativ stjernekokk i USA.

En smakebit på Sacha Baron Cohens «Who Is America?» - i dobbel forstand, blir presentert på Eater.com.

Der ser vi mat og vinkritiker Bill Jilla komme inn på Sacha Baron Cohens, alias Rick Shermans restaurant, som blir hypet til å fortjene en Michelin-stjerne.

KALV I KONDOM: Matkjenneren tar for seg. Foto: Showtime
KALV I KONDOM: Matkjenneren tar for seg. Foto: Showtime Vis mer

Kalv i kondom

Videoen viser kokken der han presenterer tre retter, svært alternative og annerledes. Først får redaktøren i bladet Dinner Reviews Magazine en «medley» av kokte bønner med ost og toast, så langt står ikke noe spesielt på menyen. Allerede etter en bit er matkritikeren fra seg av begeistring.

Neste rett er kalvekjøtt tydeligvis mer inspirert av fengselsoppholdet.

- Kalv var ikke mulig å oppdrive, så jeg fikk det smuglet inn av en venn, på den vanlige måten - i en kondom i endetarmen, forteller han.

KOKK: Sacha Baron Cohen later som han er kokk, inspirert av 21 år bak murene. Foto: Showtime
KOKK: Sacha Baron Cohen later som han er kokk, inspirert av 21 år bak murene. Foto: Showtime Vis mer

Kalvekjøttet var det mest fantastiske fengselskokken hadde smakt, fordi det ble varmet opp til 37,5 grader, eltet og massert for hvert skritt smugleren tok. Og slik ble den «kondommarinerte» og «endetarmmasserte» retten til - servert til matguruen.

Etter å ha snittet opp kondomet med kniven og smakt på komikerens «kondomkjøtt», sier Jilla:

- Dette er det beste kalvekjøttet jeg har spist. Etter at jeg hadde skåret opp gummien, kom en saftig kraft ut. Han er en sann matkunstner.

Blir kannibal

RUNDLURT: Komiker Sasha Baron Cohen har lurt en rekke politikere i sin nye serie «Who Is America?». I et intervju med CNN forsøker en av de rundlurte politikerne å forsvare seg for hvorfor han leste opp tekst som oppfordret til Israelske barnesoldater i kampen mot terror. Video: CNN / Borat / Showtime Vis mer

Til slutt overtaler Sacha Baron Cohen den kjente matskribenten til å spise det han forteller er menneskekjøtt, donert av en kineser.

- Jeg kom i kontakt med et kinesisk matprogram som, på samme måte som man donerer organer, donerer og tilbyr menneskekjøtt, sier fengselskokk Sherman.

Lett vantro, men fattet tar matskribenten imot opplysninger, og en smakebit av retten den forkledde kokken kaller «Filet of Vegetarian-fed Chinese Dissident» - altså kjøtt fra en kinesisk dissident - servert på en seng av blomkål.

KOMIKER OG SKUESPILLER: Sacha Baron Cohen slik vi kjenner ham som Borat. Foto: NTB Scanpix
KOMIKER OG SKUESPILLER: Sacha Baron Cohen slik vi kjenner ham som Borat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Smelter på tunga

- Hmm, smelter som smør på tunga. Hvem trenger vel en kniv til dette, sier matkritikeren etter å ha debutert som «kannibal».

Komikokken forteller at hemmeligheten bak det møre og saftige kjøttet, er at den kinesiske dissidenten er blitt langsom fet over mange år, fordi han har hatt et begrenset område å bevege seg på.

Men Sacha Baron Cohen gir seg ikke.

Så avslutter matskribenten, etter ønske fra fengselskokk Sherman, å sende en takk til Lao-familien der han påpeker den fantastiske smaken av deres avdøde sønn.

Henrik tester den helt nye gamemodusen i Fortnite, og får etter hvert litt hjelp av en venn. #fortnite #flyexplosivesmode #victoryroyale Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Se mer her: https://www.dagbladet.no/spill Vis mer
Hele Norges coronakart