Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sacha Baron Cohen snakker ut

Sacha Baron Cohen rykker for første gang etter at oppstyret rundt «Borat»-filmen begynte, ut og forsvarer filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les Dagbladets anmeldelse, si din egen mening og kast terning i Dagbladet.nos filmbase.

Som kjent skapte den voldsomt oppstyr i Kasakhstan, der filmens hovedperson angivelig kommer fra – og der myndighetene gikk offentlig ut og forsvarte landets rykte.

Den engelske komikeren Baron Cohen (35) har hittil holdt seg strikt til å være «Borat» i alle offentlige opptredener, men velger å snakke ut med det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone.

Til bladet sier han at han er overrasket over at filmen vakte slik oppstandelse i Kasakhstan og hvordan humoren var blitt misforstått.

– Fleipen går ikke på bekostning av Kasakhstan. Jeg mener den går på folk som tror at det Kasakhstan jeg beskriver, kan eksistere, og som tror det er et land der homofile bruker blå hatter og der kvinner lever i bur og de drikker gjæret hesteurin.

Bestemoren gratulerte

Sacha Baron Cohen sier han alltid har hatt tro på at publikum vil innse at det er et oppdiktet land og at meningen var å få publikum å ta fram sine egne fordommer.

– Jeg mener deler av filmen viser det absurde i å ha rasistiske holdninger i noen form, enten det er hat mot afrikanskamerikanere eller jøder.

PREMIERE: Borat ble anmeldt til en firer i Dagbladet i dag. Foto: SCANPIX
PREMIERE: Borat ble anmeldt til en firer i Dagbladet i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Baron Cohen er selv praktiserende jøde som overholder sabbaten og spiser kosher når han kan. Han sier at foreldrene hans «elsker» jødehumoren i «Borat», og at hans 91 år gamle bestemor gikk til en midnattsvisning i Israel – for deretter å ringe og gratulere ham.

Søksmål

Langt mindre hyggelige henvendelser kan han risikere å få i tiden fremover.

Foreløpig luftes to ulike søksmål fra medvirkende i filmen: Det ene er fra to universitetsstudenter som hevder de ble skjenket alkohol før de ytret rasistiske og sexistiske uttalelser som er tatt med i «Borat»-filmen, mens det andre er fra en fattig, rumensk landsby som også vises i filmen.

(NTB)

UTEN BART:</B> Sacha Cohen Baron på den røde løperen før Emmy-utdelingen i 2005.
Hele Norges coronakart