Sær Claudia

PARIS (Dagbladet): Supermodellen Claudia Schhiffer deltok i går kveld i et fransk TV-program - på sine meget bestemte premisser. Hun ville bare bli kalt «Stjernen», ikke Claudia, og sensurerte bort både spørsmål og svar.

Intervjueren i programmet «Berømtheter» på TF1, Henry-Jean Servat, var sjokkert over «Stjernens» oppførsel, skriver avisa Le Parisien. Claudia Schiffer forlangte å få alle spørsmålene på forhånd, og ville ikke snakke om sitt yrke som toppmodell. Det hun var kommet for å snakke om var den siste Citrokn-reklamen hun har vært med i. Der setter «Stjernen» seg inn bak rattet i en Xsara-modell og krasjer, men kommer fra det i god behold takket være airbag'en. Dette er ganske modig gjort, for hun har ikke førerkort og insisterte på å gjennomføre stunten selv, mot en forsikring på 39 millioner kroner, og en maksimal hastighet på 30 kilometer i timen.

Ukjent honorar

Reklamen ble spilt inn i Californiaørkenen i juli 1997 for et ukjent honorar. Tidligere har Carl Lewis og Cindy Crawford deltatt i tilsvarende Citrokn-reklamer.

Claudia Schiffer kom til TV-opptaket på TF1 en time for seint og forlangte at hennes deltakelse ble halvert, til en halv time. Hun nektet å ha en annen gjest, Lara Fabian, i samme studio og ba om å få en del av opptaket sensurert. Det gjaldt blant annet spørsmålet om hvordan hun, som tidligere motstander av pels, kunne komme antrukket i en Dior-drakt av pels. Da skal hun ha svart: Det er bare kanin!

NYKKER: Claudia Schiffer ryster fransk TV med sine stjernykker.